Στέλιος Αγγελούδης: Πότε και πώς ακριβώς διεκδικήσατε κύριε Ζέρβα για το Κυκλοφοριακό;

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις (29/8) του δημάρχου Θεσσαλονίκης σχετικά με το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, ο υπ. δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν θα σχολιάσω το γεγονός πως ο αόρατος δήμαρχος της πόλης διέγνωσε ως απλός παρατηρητής και επισκέπτης πως η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από ένα βιώσιμο και ρεαλιστικό σχέδιο για το Κυκλοφοριακό 40 μέρες πριν τις εκλογές.

propoli

Καλωσήρθατε στην πραγματικότητα κύριε Ζέρβα. Αυτό, όμως, που πραγματικά προκαλεί, είναι η θέση που διατύπωσε, πως η δημοτική αρχή οφείλει να συνεργάζεται και να διεκδικεί λύσεις. Το ερώτημα είναι σαφές, πότε και πώς ακριβώς διεκδικήσατε για το Κυκλοφοριακό κύριε δήμαρχε; Τι κάνατε εσείς για να γίνετε μέρος της λύσης και να συμβάλετε από τη θεσμική σας θέση για την μερική, έστω, αντιμετώπιση του προβλήματος; Ποιες ήταν οι δικές σας πρωτοβουλίες ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του fly over με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες για τους πολίτες;

Η αλήθεια -με την οποία ο κ. Ζέρβας έχει σταματήσει από καιρού να διατηρεί καλές σχέσεις- είναι πως πόλη έχει πάψει εδώ και χρόνια να είναι βιώσιμη. Οι απαράδεκτες καταστάσεις που βιώνουν στην καθημερινότητα τους οι Θεσσαλονικείς είναι αποτέλεσμα και της δικής του απραξίας. Όπως ασφαλώς και της έλλειψης σθεναρής πολιτικής βούλησης να διεκδικήσει από την κεντρική εξουσία την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομών που εκκρεμούν, όπως τη βασική γραμμή του Μετρό, τις επεκτάσεις του προς ανατολικά και δυτικά, την ενίσχυση -με πράξεις και όχι στα λόγια- του ΟΑΣΘ με λεωφορεία και οδηγούς. Αντιλαμβανόμαστε όλοι το ¨γιατί¨, τα χρίσματα γεννούν υποχρεώσεις…

Η ¨Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη¨ έχει καταθέσει συγκεκριμένες, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις για το Κυκλοφοριακό.

  • Δημιουργούμε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού της Κυκλοφορίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας.
  • Επιβλέπουμε την πιστή εφαρμογή του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης.
  • Οργανώνουμε τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων εκτός των ωρών αιχμής.
  • Πολλαπλασιάζουμε τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης με την εγκατάσταση αυτοματοποιημένων πολυόροφων σταθμών αυτοκινήτων σε περιφερειακά δημοτικά οικόπεδα.
  • Ανασχεδιάζουμε, αναβαθμίζουμε και προστατεύουμε αποτελεσματικά τις λεωφορειολωρίδες.

Απόλυτη προτεραιότητα μας είναι να προστατέψουμε την πόλη και τους πολίτες της. Στην επίλυση του πολυπαραγοντικού προβλήματος του Κυκλοφοριακού θα συμβάλουμε με πράξεις, με σχέδιο και προπάντων, με διεκδίκηση».

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ – Ν. Φίλης για Στ. Κασσελάκη: «Το κόμμα δεν έχει ανάγκη από Μεσσίες και πολιτικούς του instagram» (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading