Στη ΔΕΘ με κιμονό και ποντιακά βήματα ο Ιάπωνας καθηγητής FUKYDA Kosuke

Στη ΔΕΘ με κιμονό και ποντιακά βήματα ο Ιάπωνας καθηγητής FUKYDA Kosuke

Λίγα μέτρα από το κτίριο όπου γίνονται τα εγκαίνια της ΔΕΘ, ένας Ιάπωνας με το παραδοσιακό κιμονό του κεντρίζει τα βλέμματα. Φωτογραφίζεται με πολίτες, χαμογελά συνεχώς και τραβά αμέσως την προσοχή, ενώ η έκπληξη μεγαλώνει όταν λέει «καλατσέβω ελληνικά», δηλαδή «μιλάω ελληνικά» στα ποντιακά.

Δεν πρόκειται για μέλος της επίσημης επιτροπής, ούτε για εκπρόσωπο ή πρεσβευτή που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της παρουσίας της Ιαπωνίας ως τιμώμενης χώρας στη ΔΕΘ.

Είναι ο FUKYDA Kosuke, καθηγητής Πανεπιστημίου και ειδικός στις διεθνείς σχέσεις από την Ιαπωνία, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ως καλεσμένος του Ποντιακού Συλλόγου «Οι Μίθριοι» Καλαμαριάς. Μαζί του ταξίδεψε μια ομάδα Ιαπώνων που έχουν μάθει ποντιακούς χορούς και θα παρουσιάσουν το κότσαρι, τη σερενίτσα, το τικ και όχι μόνο, σε εκδήλωση του δήμου αύριο το απόγευμα και σε δύο ακόμη εμφανίσεις.

Ο ίδιος είχε έρθει αρχικά στη Θεσσαλονίκη για τη μελέτη του πριν από αρκετά χρόνια. Στην πορεία, όμως, μαζί με την αγάπη του για την Ελλάδα, γνώρισε και αγάπησε την ποντιακή κουζίνα, τη μουσική, τους χορούς και όλα τα στοιχεία του ποντιακού πολιτισμού, με την επαφή του με τον σύλλογο να σηματοδοτεί την αρχή μιας ξεχωριστής σχέσης.

Loading

Play