Στην Πιερία μεταβαίνει σήμερα, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ένα πρόγραμμα συναντήσεων και επισκέψεων που περιλαμβάνει και ομιλία για τον Όλυμπο. Αύριο, Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη θα γίνει η τελετή υπογραφής πρωτοκόλλου για την παράδοση-παραλαβή κειμηλίων μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας.
Στις 11.00 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού Χρήστο Κομπατσιάρη, στο δημαρχείο Πύδνας-Κολινδρού.
Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο.
Στις 17.00 θα μιλήσει στην εκδήλωση για την ένταξη του Ολύμπου στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στην έδρα της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου, στο Λιτόχωρο.
Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το πολιτιστικό κέντρο Κατερίνης και το μουσικό σχολείο Κατερίνης.
Στις 19.00 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με πολίτες στην Κατερίνη.
Αύριο, Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 10.30, στη Θεσσαλονίκη και στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Rumen Radev η τελετή υπογραφής πρωτοκόλλου για την παράδοση-παραλαβή κειμηλίων μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας.
*Φωτ. αρχείου
![]()
