Στο ΠΑΜΑΚ το 15ο Πανελλήνιο και το 2ο Διεθνές Υβριδικό Συνέδριο Λογοθεραπείας

Νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις στο πεδίο της λογοθεραπείας θα παρουσιαστούν στο 15ο Πανελλήνιο και στο 2ο Διεθνές Υβριδικό Συνέδριο Λογοθεραπείας που διοργανώνουν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών και το Διιδρυματικό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Δ.Π.Μ.Σ.) στις Επιστήμες των Διαταραχών της Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

propoli

Το συνέδριο, οι εργασίες του οποίου θα αρχίσουν στις 10 το πρωί της Παρασκευής 24 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, θα διεξαχθεί υβριδικά, διά ζώσης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και εξ αποστάσεως στον σύνδεσμο https://www.15thcongress-logopedists.gr/live-stream.

Βασικοί στόχοι του συνεδρίου είναι η ανθρώπινη επικοινωνία, η συνεργασία φορέων, η γνωριμία και συνεργασία των ειδικών, η επικαιροποίηση της γνώσης, τα πρόσφατα ερευνητικά αποτελέσματα στον τομέα της λογοθεραπείας, οι νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις και η «μετάφραση» των ερευνητικών αποτελεσμάτων στην κλινική πράξη.

Στο συνέδριο θα φωτιστούν περιοχές του πεδίου της Λογοθεραπείας, οι οποίες επηρεάζουν τη γλωσσική και επικοινωνιακή ανάπτυξη των κλινικών περιστατικών, όπως η παραμέληση και η κακοποίηση, η γνωστική αποκατάσταση, η σημασία της αφηγηματικής ικανότητας, η ορθή χρήση της εναλλακτικής επικοινωνίας, η συνεργασία με γονείς, η επαγγελματική υποστήριξη για τη διαχείριση των περιστατικών κ.ά.

Μέσα από τις κεντρικές ομιλίες Ελλήνων και ξένων προσκεκλημένων ομιλητών καθώς και από τις στρογγυλές τράπεζες και τα εργαστήρια θα προσεγγιστούν θέματα με κύριο γνώμονα την παρέμβαση στην κλινική πράξη. Οι γλώσσες του συνεδρίου είναι η ελληνική και η αγγλική και θα παρέχεται παράλληλη διερμηνεία και στις δύο γλώσσες.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading