Συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν για την φονική εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα στη Θεσσαλονίκη, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η μητέρα της οικογένειας, Βάγια Νέστορα. Τραυματίστηκαν επίσης η πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, ο πατέρας της και δύο ένοικοι της πολυκατοικίας.
Οι τρεις συλληφθέντες είναι δύο άνδρες, ηλικίας 29 και 24 ετών, και μία 26χρονη γυναίκα. Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, οι δύο άνδρες φέρονται να είναι οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης, ενώ ο 24χρονος κατηγορείται ότι παραχώρησε το σπίτι του ως «ορμητήριο» και «κρησφύγετο» για τους άλλους δύο.
Το σπίτι του 24χρονου βρίσκεται κοντά στην οικία της οικογένειας Νέστορα και χρησιμοποιήθηκε πριν και μετά την επίθεση. Οι φερόμενοι ως δράστες παρέμειναν εκεί την προηγούμενη ημέρα, παρακολουθώντας την περιοχή, και επέστρεψαν μετά την επίθεση για να αλλάξουν ρούχα.
Ο 29χρονος είναι γνωστός στις Αρχές για τη δράση του στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ η 26χρονη είχε προφυλακιστεί το Φεβρουάριο του 2022 για συμμετοχή στην «Οργάνωση Αναρχική Δράση». Μετά την επίθεση, εντοπίστηκε και συνελήφθη στα Χανιά.
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εκτιμά ότι οι τρεις εμπρηστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν την ίδια ημέρα στη Θεσσαλονίκη, σε διάστημα μικρότερο των 20 λεπτών, πραγματοποιήθηκαν από δύο ομάδες. Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των εμπλεκομένων στις άλλες επιθέσεις.
![]()

