Σύλληψη σωφρονιστικού υπαλλήλου για διακίνηση ναρκωτικών: Το σχέδιο αποκαλύπτεται

Σύλληψη σωφρονιστικού υπαλλήλου για διακίνηση ναρκωτικών: Το σχέδιο αποκαλύπτεται

Μία καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος ανέφερε ότι σωφρονιστικός υπάλληλος εισάγει – με το αζημίωτο – συσκευές κινητών τηλεφώνων σε κατάστημα κράτησης. Αυτή η πληροφορία έδωσε το έναυσμα για την έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ., που οδήγησε στη σύλληψή του για συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η προανακριτική έρευνα αποκάλυψε ότι ο 33χρονος εμπλέκεται σε 20 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών, με αμοιβές μέσω τραπεζικών συναλλαγών. Η περίοδος διακίνησης εκτείνεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως το τέλος Ιανουαρίου τού τρέχοντος έτους, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο σωφρονιστικός υπάλληλος φαίνεται να λάμβανε μέτρα αντιπαρακολούθησης, όπως δια ζώσης συναντήσεις με τους αγοραστές και μικρής διάρκειας τηλεφωνικές συνομιλίες, χρησιμοποιώντας συνθηματική φρασεολογία. Για παράδειγμα, αποκαλούσε τα ναρκωτικά «αέρα», «αλμυρά», «γλυκό» ανάλογα με το είδος τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών, προέκυψε ότι παρέλαβε αντικείμενα για λογαριασμό έγκλειστου προκειμένου να τα εισάγει στο σωφρονιστικό κατάστημα. Ο εν λόγω έγκλειστος φέρεται να κατείχε συσκευή κινητής τηλεφωνίας και επικοινωνούσε τηλεφωνικά μαζί του, γεγονός που οδήγησε σε έρευνα στο κελί του και στην κατάσχεση της συσκευής.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή του ξεκίνησε όταν το προηγούμενο 24ωρο συνελήφθη 28χρονος ιδιώτης με ποσότητα κοκαΐνης, την οποία φέρεται να είχε προμηθευτεί από τον σωφρονιστικό υπάλληλο. Κατά την επιχείρηση σύλληψης, ο 33χρονος αρνήθηκε να υπακούσει στις οδηγίες των αστυνομικών και επιχείρησε να αποφύγει τον έλεγχο.

Στη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης, συνελήφθησαν δύο ακόμη ιδιώτες, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται 24 ακόμα άτομα που συνδέονται με τη δράση του σωφρονιστικού υπαλλήλου.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες και το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ. Τόσο ο σωφρονιστικός υπάλληλος όσο και οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, όπου τους ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη.

Loading

Play