Τη βαθιά θλίψη και συγκίνηση της για τον θάνατο του πρώην δημάρχου Ωραιοκάστρου, Νίκου Μπάτου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, εκφράζει η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ). Έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος που άφησε έντονο αποτύπωμα στην αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησε για πολλά χρόνια με όραμα, συνέπεια και ήθος.
Το Δ.Σ. της ΠΕΔΚΜ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Ο Νίκος Μπάτος ήταν ένας άνθρωπος που ταυτίστηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και υπηρέτησε με αφοσίωση, πίστη και ήθος τον θεσμό. Υπήρξε ακούραστος εργάτης της, από τη θέση του αντιπροέδρου στην τότε Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Θεσσαλονίκης (ΤΕΔΚ).
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι φτωχότερη μετά το θάνατό του πρώην δημάρχου Ωραιοκάστρου Νίκου Μπάτου, ο οποίος για 16 συνεχόμενα χρόνια υπηρέτησε και τίμησε το θεσμό με υπευθυνότητα, εργατικότητα και γνήσια αυτοδιοικητική λογική» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.
Εξάλλου, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ωραιοκάστρου, αποδίδοντας φόρο τιμής στον εκλιπόντα, αποφάσισε, μετά από εισήγηση του δημάρχου Παντελή Τσακίρη, το δημαρχείο να φέρει το όνομα του Νίκου Μπάτου.
«Η πράξη αυτή αποτελεί ελάχιστη αναγνώριση της σπουδαίας προσφοράς του πρώην δημάρχου Ωραιοκάστρου, Νίκου Μπάτου, που με αγάπη και αφοσίωση υπηρέτησε άοκνα τον τόπο μας επί σειρά ετών και με το έργο του συνέβαλε στην ανάπτυξη του δήμου Ωραιοκάστρου», ανέφερε ο κ. Τσακίρης στην εισήγησή του προς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ