Συνεχίζεται η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο – Η υποβάθμιση του πολιτισμού αφορά όλη την κοινωνία (vid)

Υπό κατάληψη τελεί το Βασιλικό θέατρο – Στο πλαίσιο της κατάληψης πραγματοποιούνται δράσεις πολιτισμού.

Ρεπορτάζ: Χρίστος Φιλιππούδης

propoli

Υπό κατάληψη παραμένει το Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης από σπουδαστές και σπουδάστριες Δραματικών Σχολών που διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση των πτυχίων τους και το Προεδρικό Διάταγμα 85, που αφορά, μεταξύ άλλων, την υποβάθμιση των πτυχίων τους.

Για σήμερα Κυριακή, σύμφωνα με την ανάρτηση των σπουδαστών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που συμμετέχουν στην κατάληψη έχουν οργανωθεί οι εξής δραστηριότητες:

«Σήμερα θα στηριξουν την κατάληψη Βασιλικού Θεάτρου και οι Nefes Project, ο Θάνος Τριανταφύλλου και ο Νίκος Μαρτίνης. Παράλληλα στα γρασίδια του Βασιλικού θα υπάρχουν εικαστικές δράσεις από Φοιτήτριες/-ες του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών. Χορευτές της πόλης θα χορέψουν σε ρυθμούς swing στο ανοιχτό τους Swing Social Dance Event. Στο χώρο θα παρευρεθούν επίσης φοιτητικές θεατρικές ομάδες του ΑΠΘ που θα πραγματοποιήσουν τη δική τους θεατρική πρόβα. Σας περιμένουμε όλες και όλους !!».

Δείτε εικόνες:

Δείτε επίσης: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Διαμαρτυρία ενάντια στην μετατροπή μουσείων σε νομικά πρόσωπα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Loading