Δύο 18χρονοι και ένας 14χρονος συνελήφθησαν για τη ληστεία που έγινε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες σε κατάστημα καφέ-ψιλικών στην περιοχή Χαριλάου.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες, με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν συρτάρι ταμειακής μηχανής κι ένα τσαντάκι μέσης, που περιείχαν συνολικά 1.250 ευρώ.
Μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών, οι τρεις νεαροί εντοπίστηκαν στην αυλή σχολικού συγκροτήματος της ευρύτερης περιοχής. Συνελήφθησαν δύο εξ αυτών, ενώ ο τρίτος προσπάθησε να διαφύγει, για να συλληφθεί λίγο αργότερα και έπειτα από καταδίωξη.
Κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά προερχόμενα από τη ληστεία που βρέθηκαν τόσο στην κατοχή τους όσο και σε σημείο του σχολικού προαυλίου όπου τα απέκρυψαν. Τα χρήματα αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ένας από τους 18χρονους είχε διαπράξει ληστεία και απόπειρα ληστείας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε συρτάρι ταμειακής μηχανής με 270 ευρώ.
Σε βάρος των συλληφθέντων έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της ληστείας.
Δικογραφία σχηματίστηκε για τα αδικήματα της ληστείας, της απείθειας και της παράβασης του Νόμου περί όπλων κι οδηγήθηκαν στην αρμόδια δικαστική Αρχή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ