Τερματισμός κατοχής και επανένωση Κύπρου: Ο Κ. Ιωάννου στη Βεργίνα

Τερματισμός κατοχής και επανένωση Κύπρου: Ο Κ. Ιωάννου στη Βεργίνα

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, δήλωσε ότι «ο στόχος μας παραμένει αμετακίνητος: ο τερματισμός της κατοχής, η απελευθέρωση και η επανένωση της Κύπρου», κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Άλσος Αγνοουμένων της Κυπριακής Τραγωδίας στη Βεργίνα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης της ελληνικής κυβέρνησης, Λαζάρου Τσαβδαρίδης, βουλευτές και εκπρόσωποι κυπριακών οργανώσεων.

Μιλώντας για τη συμπλήρωση 52 χρόνων από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, ο κ. Ιωάννου τόνισε την ανάγκη για «διασφάλιση της συνέχειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους», όπου όλοι οι πολίτες θα μπορούν να ζουν σε συνθήκες ασφάλειας και ελευθερίας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του Άλσους Αγνοουμένων, χαρακτηρίζοντάς το «τόπο μνήμης και περισυλλογής», και υπογράμμισε την ανάγκη για δικαίωση των αγνοουμένων και των οικογενειών τους. «Η συνεχιζόμενη κατοχή παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και οι πληγές παραμένουν ανοικτές», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο κ. Ιωάννου σημείωσε ότι η Λευκωσία εργάζεται για την επανέναρξη των συνομιλιών, στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Τέλος, υπογράμμισε τη διαχρονική στήριξη της Ελλάδας, λέγοντας ότι «η Ελλάδα στάθηκε και συνεχίζει να στέκεται δίπλα στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Loading

Play