ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Θεσσαλονίκη: Αναβαθμίζεται το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων

Αναβαθμίζεται το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων καθώς ο δήμος Θεσσαλονίκης, ξεκινά από σήμερα εργασίες κατασκευής διπλής κατεύθυνσης των ποδηλάτων στις οδούς Κουντουριώτου, Σαλαμίνος, Πολυτεχνείου και Αναγεννήσεως.

Παράλληλα, προς αναστολή λειτουργίας οδηγείται ο πιλοτικός ποδηλατόδρομος στην Κωνσταντίνου Καραμανλή.

propoli

Το έργο της αναβάθμισης του δικτύου των ποδηλατοδρόμων στη δυτική πλευρά της πόλης, που είναι προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται πλήρως από το ΕΣΠΑ, περιλαμβάνει, επίσης, σε δεύτερη φάση την κατασκευή ποδηλατόδρομου 1,3 χλμ στην οδό Παπάφη, από το ύψος της οδού Κλεάνθους έως την οδό Καυτανζόγλου.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, προς αναστολή λειτουργίας οδηγείται ο πιλοτικός ποδηλατόδρομος στην Κ. Καραμανλή, που δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2020. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, στη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών καταδείχθηκαν μικρά επίπεδα χρήσης παρά τις προωθητικές ενέργειες για τη χρήση του. Η χαμηλή ροή κινουμένων ποδηλάτων και ο μη πλήρης διαχωρισμός του ποδηλατόδρομου από τη γενική κυκλοφορία οδήγησαν σε συχνές παραβιάσεις του από παράνομη στάθμευση.

Αντιθέτως, όπως αναφέρει ο δήμος, ο πιλοτικός ποδηλατόδρομος της Λεωφόρου Νίκης (κατέβηκαν τα ποδήλατα από το πλακόστρωτο της παλιάς παραλίας στο δρόμο) είχε σημαντική αύξηση της κυκλοφορίας του, με παράλληλη διευκόλυνση στην κίνηση των πεζών, που έχουν στη διάθεσή τους υπερδιπλάσιο χώρο.

Δείτε επίσης: Άδωνις για Πολάκη: «Λύνουμε τις διαφορές μας θεσμικά και όχι με τσίγκινα σωβρακάκια

Loading