Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένος ασθενής εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο

Μια εικόνα ντροπής στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο που προκάλεσε αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Το φωτογραφικό καρέ στο ασανσέρ δείχνει τι αντιμετώπισε ο διασωληνωμένος ασθενής…

Διασωληνωμένος ασθενής για ΜΕΘ εγκλωβίστηκε σε σταματημένο ασανσέρ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου (ΑΣΥ), «το σκηνικό τρόμου με διασωληνωμένο ασθενή εκτυλίχτηκε ξημερώματα Τετάρτης, 29/3/2023 στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης».

propoli

Κινητοποιήθηκε η τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου και ο ασθενής μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όπως προοριζόταν. Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» σημειώνει πως «ακόμα κι αυτή η ολιγόλεπτη χρονική καθυστέρηση διακομιδής ενός ασθενή στη ΜΕΘ μπορεί να αποβεί επιβαρυντική για τον ίδιο – αν όχι μοιραία!

Αλήθεια, τι θα γινόταν αν τα πράγματα δεν εξελίσσονταν κατ’ ευχήν; Ποιο “ανθρώπινο λάθος” θα ήταν αυτή τη φορά υπεύθυνο για μια πιθανή δυσάρεστη εξέλιξη; Μήπως οι υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου θα γινόντουσαν οι επόμενοι “σταθμάρχες”; Θα το πούμε καθαρά.

Όσο η χρηματοδότηση των νοσοκομείων μειώνεται διαρκώς με ευθύνη όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν, όσο οι τεχνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων παραδίδονται σε εργολαβίες με ευθύνη όσων διοίκησαν και διοικούν τα νοσοκομεία, όσο παγιώνονται οι λογικές κόστους – οφέλους και το κριτήριο του κέρδους των εταιρειών στο υποβαθμισμένο και εμπορευματοποιημένο ΕΣΥ, τόσο θα πληθαίνουν αυτού του είδους οι εικόνες και θα κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές!», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΣΥ

Δείτε επίσης: Νέα όψη για το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Υπογράφηκε η σύμβαση για τα έργα ανάπλασης

Loading