Θεσσαλονίκη: Δοκιμαστική βόλτα με ηλεκτρικό λεωφορείο του ΟΑΣΘ – «Μέσα στον Μάιο σε πλήρη χρήση» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Από τις αρχές Απριλίου έχουν ξεκινήσει τις δοκιμαστικές βόλτες τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ, που σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού θα δοθούν σε πλήρη χρήση μέσα στον Μάιο.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

propoli

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός παρέλαβε 110 ηλεκτρικά λεωφορεία και 55 φορτιστές διπλής φόρτισης, αλλά και τρεις φορητούς. Σήμερα (10/4) πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική βόλτα σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με αφετηρία την Πλατεία Ελευθερίας και τερματικό σταθμό τον Λευκό Πύργο.

Με βάση τον προγραμματισμό, τα ηλεκτρικά λεωφορεία θα δοθούν σε πλήρη χρήση όταν το καθένα συμπληρώσει 5.000 χιλιόμετρα δοκιμαστικών διαδρομών, ενώ άρχισε η εγκατάσταση της τηλεματικής και των μηχανημάτων επικύρωσης εισιτηρίων. Σημειώνεται ότι τα νέα αστικά είναι φιλικά προς το περιβάλλον και βάζουν τον ΟΑΣΘ σε «νέα εποχή», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Οργανισμού, Κώστας Ταγγίρης.

Όπως εκτιμούν οι αρμόδιοι, θα υπάρχει σημαντική μείωση των εξόδων, πάντα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα λεωφορεία που κινούνται με πετρέλαιο, με το τελικό ποσό -ωστόσο- να εξαρτάται από την τελική τιμή της κιλοβατώρας.

@politic.gr

Ηλεκτρικό λεωφορείο του ΟΑΣΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

♬ πρωτότυπος ήχος – politic.gr

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Ταγγίρη:

«Ο ΟΑΣΘ, αυτός ο σπουδαίος και ιστορικός Οργανισμός της Θεσσαλονίκης, πρωτοπορεί και πάλι. Με την πολύτιμη συνδρομή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ανανεώνουμε τον στόλο μας και εισάγουμε την ηλεκτροκίνηση στις δημόσιες συγκοινωνίες. Η νέα εποχή στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης έχει έρθει. Τις επόμενες εβδομάδες τα ηλεκτρικά λεωφορεία θα αρχίσουν να κυκλοφορούν, αλλάζοντας το τοπίο των μετακινήσεων.
Η προσπάθεια για ποιοτικές υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό συνεχίζεται.

Έτσι, πέρα από τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία, έχουμε προσλάβει 150 οδηγούς και επίκειται η πρόσληψη ακόμα 40.

Σταδιακά, μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια θα ανανεωθεί το σύνολο των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, καθώς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά σε νέο διαγωνισμό, για την προμήθεια 750 λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, εκ των οποίων περίπου 250 θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη.
Οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης εκσυγχρονίζονται, η καθημερινότητα του επιβατικού κοινού αναβαθμίζεται. Τα καλύτερα έρχονται».

Loading