Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο τηλεπαρουσιαστής που κατηγορείται για δύο υποθέσεις εκβιασμού

Ελεύθερος αφέθηκε ο 56χρονος παρουσιαστής εκπομπών που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και κατηγορείται για υποθέσεις εκβίασης δύο ατόμων μετά από δημοσιεύματα σε εφημερίδα 39χρονου εκδότη.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, με το δικαστήριο να αναβάλλεται για τον Ιανουάριο του 2025, λόγω αποχής των δικηγόρων. Μετά την αναβολή της υπόθεσης, το δικαστήριο ήρε την κράτηση του 56χρονου, ο οποίος βρισκόταν στο κρατητήριο από το Σάββατο που συνελήφθη.

propoli

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατά συρροή, ενώ τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο 39χρονος εκδότης ο οποίος δεν εντοπίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και έτσι δεν συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την αναβολή της υπόθεση, ο 56χρονος ανέφερε ότι οι κατηγορίες που τον βαραίνουν ανήκουν… σε κάποιον άλλον και όχι στον ίδιο.

«Με συνέλαβαν γιατί ακούστηκε το όνομά μου χωρίς λόγο. Δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά (τις καταγγελίες). Σας το είπα και το ξεκαθαρίζω. Το μεγαλύτερο μέρος των κατηγοριών αφορούν άλλον και όχι εμένα και κατ’ επέκταση είδατε και ακούσατε κιόλας ότι στις 20 Ιανουαρίου θα απαλλαγώ των κατηγοριών, των ελαχίστων που υπάρχουν εναντίον μου, οι οποίες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το θέμα. Αφορούν άλλον όλες αυτές οι κατηγορίες. Σας το τονίζω», είπε, ενώ αρνήθηκε ότι έχει κάποια εμπλοκή με την κατηγορία της εκβίασης.

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία 46χρονου, σύμφωνα με την οποία, αρχές Απριλίου συναντήθηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη με τον 39χρονο, έπειτα από μεσολάβηση του 56χρονου (ο οποίος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία), προκειμένου να τον βοηθήσει σε προσωπικό του ζήτημα. Έπειτα από ανεπιτυχή μεταξύ τους συμφωνία, που περιελάμβανε και χρηματική αμοιβή, ο 39χρονος συνεπικουρούμενος από τον φερόμενο ως συνεργό του, απαίτησε χρηματικά ποσά προκειμένου να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.

Σύμφωνα με το πληροφορίες, ο 46χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι οι δύο κατηγορούμενοι του ζήτησαν χρήματα για να μη δημοσιεύσουν «ρεπορτάζ» στην εφημερίδα για υπόθεση ασέλγειας ανηλίκου.

Νέα καταγγελία για εκβιασμό από τραγουδιστή

Επιπλέον, εις βάρος του 39χρονου εκδότη σχηματίστηκε δικογραφία για τα ίδια αδικήματα, έπειτα από έγκληση που υπέβαλε 44χρονος τραγουδιστής.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, ο παθών και ο καταγγελλόμενος προ δέκα ημερών περίπου συναντήθηκαν στην περιοχή των Αμπελοκήπων και συμφώνησαν προκειμένου να τον βοηθήσει επαγγελματικά, διαφημίζοντάς τον μέσω διαδικτύου, έναντι χρηματικού ποσού. Λόγω μη καταβολής μίας δόσης, 2.480 ευρώ, εκ του προσυμφωνηθέντος ποσού, ο φερόμενος ως δράστης απείλησε τον 44χρονο και φιλικό του πρόσωπο που είχε μεσολαβήσει ώστε να έρθουν σε επαφή, ότι θα τους δυσφημήσει, ενώ ακολούθως αύξησε τη χρηματική αξίωση στις 14.880 ευρώ.

Πηγή: protothema.gr

Loading