Θεσσαλονίκη: Επισκέψεις σε αθλητικούς χώρους από κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ

«Οι επισκέψεις αυτές, κατέδειξαν αυτό που είναι προφανές σε όλη την κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Έλλειψη χώρων άθλησης, υποστελέχωση των αθλητικών δομών, κατάρρευση των υπαρχουσών υποδομών»

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, παρουσία του Βουλευτή και Υπεύθυνου του Κοινοβουλευτικού τομέα Αθλητισμού κ Τάσου Νικολαίδη, του Γραμματέα της Νομαρχιακής Ευριβιάδη Ελευθεριάδη, του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Σαράντη Μονοπόρτη, και των μελών του τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης Νίκου Βαρσάμη, Σάββα Πιαστόπουλου και Αθηνάς Δέλλιου, πραγματοποίησαν διαδοχικές επισκέψεις σε χώρους και φορείς που αφορούν τον εγκαταλελειμμένο χώρο του αθλητισμού στην πόλη μας.

propoli

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Αντιδημαρχία Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκη, όπου η αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κούλα Γιαννακίδου, μας ενημέρωσε για την κατάσταση των αθλητικών υποδομών που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης, τις προσεχείς εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής πόλης Αθλητισμού, αλλά και το σχεδιασμό του Δήμου για τη δημιουργία πολυχώρων άθλησης.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και αυτοψία στο Παλαί Ντε Σπορ, όπου ενημερωθήκαμε για την κατάσταση όλων των αθλητικών υποδομών που ανήκουν στο φορέα της ΕΑΚ (Εθνικά Αθλητικά Κέντρα),αλλά και είδαμε από κοντά την κατάσταση του υπογείου του Γηπέδου, όπου πραγματοποιούνται οι προπονήσεις αρκετών αθλημάτων σε όχι ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το οργανόγραμμα των θέσεων της ΕΑΚ είναι για 130 άτομα και απασχολούνται μόνο 35.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιου του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλή, οπού τέθηκε το θέμα από την πλευρά του Συλλόγου για την κατασκευή του γηπέδου στο οικόπεδο των Χορτατζήδων, αλλά και τη χρήση του Γηπέδου του Καυτατζογλείου για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Οι επισκέψεις αυτές, κατέδειξαν αυτό που είναι προφανές σε όλη την κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Έλλειψη χώρων άθλησης, υποστελέχωση των αθλητικών δομών, κατάρρευση των υπαρχουσών υποδομών. Χρειάζεται άμεσα προγραμματισμός, σχέδιο, αύξηση της χρηματοδότησης και καλύτερη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου, των Δήμων και των φορέων της πόλης.

Loading