Θύμα 14χρονο στην παραλιακή λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου
Κακουργηματική δίωξη για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, από κοινού, άσκησε ο εισαγγελέας, σε βάρος των δέκα νεαρών, 16 έως 19 ετών, οι οποίοι περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την άγρια επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, σε βάρος 14χρονου, που είχε σημειωθεί στην παραλιακή λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, στη Θεσσαλονίκη, δύο 24ωρα πριν από τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου ‘Αλκη.
Μετά την ταυτοποίησή τους από την αστυνομία κλήθηκαν αρχικά να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του ύποπτου.
Η δικογραφία στην οποία περιλαμβάνεται βίντεο από κάμερα ασφαλείας της περιοχής που κατέγραψε την επίθεση διαβιβάστηκε στη συνέχεια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και τους απαγγέλθηκε η συγκεκριμένη κατηγορία, για την οποία θα κληθούν να απολογηθούν το επόμενο διάστημα στον Ανακριτή Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου, όταν οι δράστες επιτέθηκαν απρόκλητα στον 14χρονο και τον ξυλοκόπησαν. Μάλιστα, όπως είχε καταγγείλει το θύμα όσο δεχόταν τα χτυπήματα τον ρωτούσαν «τί ομάδα είναι».
Χάρη στην επέμβαση υπαλλήλων παρακείμενου ξενοδοχείου που αντιλήφθηκαν το σκηνικό γλίτωσε τα χειρότερα. Το θύμα συνοδευόταν από τον 15χρονο αδελφό του, που κατάφερε να ξεφύγει.
Δείτε επίσης: Νεφώσεις, πρόσκαιρες σποραδικές βροχές, σκόνη και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένονται αύριο
- Στα Στενά του Ορμούζ: το Ιράν ετοιμάζει ζώνη απαγόρευσης τις επόμενες ημέρες
- Νέες προτάσεις για την Ουκρανία παρουσίασαν οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ στο Κίεβο
- TikTok: Φωνητικά σχόλια, δημοσκοπήσεις και νέες δυνατότητες στις φωτογραφίες
- Κροκόδειλος σκότωσε εργαζόμενο σε πάρκο άγριας ζωής στην Παπούα Νέα Γουινέα
- Ασπίδα του Αχιλλέα: Το Ισραήλ επιβεβαιώνει μεταφορά τεχνογνωσίας και συμπαραγωγή με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις
![]()
