Θεσσαλονίκη | Καταγγελία για μη λειτουργία ράμπας ΑμεΑ σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

Σύμφωνα με την καταγγελία είχαν ήδη περάσει τρία λεωφορεία στα οποία δε λειτουργούσε η ράμπα των αναπήρων.

Αδικαιολόγητη και απαράδεκτη ταλαιπωρία υπέστη επιβάτης του ΟΑΣΘ με αναπηρικό αμαξίδιο όταν θέλησε να επιβιβαστεί στο λεωφορείο αλλά δεν τα κατάφερε γιατί, όπως είπε ο οδηγός, δε λειτουργούσε η αναπηρική ράμπα.

propoli

Η Παρασκευή Κούρτη περίμενε το λεωφορείο στην στάση του ΟΑΣΘ στην Ανάληψη μαζί με έναν άνθρωπο που ήταν σε αμαξίδιο. Όταν έφτασε το λεωφορείο η ράμπα των αναπήρων δεν λειτουργούσε με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή νεαρών για να ανεβεί στο όχημα. Μετά το περιστατικό η κα.Κούρτη αποφάσισε να κάνει καταγγελία ελπίζοντας οι αρμόδιοι φορείς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο άνθρωπος με το αμαξίδιο είπε στον οδηγό πως ήδη είχαν περάσει τρία λεωφορεία οπού δε λειτουργούσε η ράμπα για τα άτομα με αναπηρία και δεν μπορούσε να μετακινηθεί και να πάει στον προορισμό του.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου παραπληγικών Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργος Αυγουστίδης τονίζει την ανάγκη εκπαίδευσης του προσωπικού για θέματα προσβασιμότητας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ προειδοποιεί για τη στάθμευση οχημάτων στις στάσεις λεωφορείων.

Όπως επισημαίνει ο ΟΑΣΘ ο οργανισμός διαθέτει οχήματα ειδικά διασκευασμένα για τη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία. Τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία που κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους διαθέτουν ράμπα, ενώ ο στόλος θα ανανεωθεί με νέα οχήματα μέσω leasing έτσι ώστε να μπορούν να μετακινούνται απρόσκοπτα τα άτομα με αναπηρία.

Πηγή: ΕΡΤ

Loading