Θεσσαλονίκη: Πουλούσαν εικονικά αυτοκίνητα – Είχαν κέρδος 8.000 ευρώ

Με ψευδείς αγγελίες πώλησης αυτοκίνητων στο διαδίκτυο επιτήδειοι κατάφεραν να αποσπάσουν από τρεις παθόντες περισσότερα από 8.000 ευρώ.

Η υπόθεση είναι μία από τις τέσσερις περιπτώσεις απάτης και μία απόπειρα, που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα Μαΐου – Σεπτεμβρίου 2023 και κατάφεραν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου.

propoli

Από τις αστυνομικές έρευνες ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε Έλληνες, τέσσερις γυναίκες και ένας άντρας, ηλικίας από 28 έως 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, κατά περίπτωση, για απάτη μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, τετελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και απλή συνέργεια σε απάτη μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Επιπρόσθετα, με το πρόσχημα ηλεκτρονικής επένδυσης χρημάτων, μία 40χρονη από τους δράστες προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να αποσπάσει χρήματα από υποψήφιο επενδυτή, ενώ 42χρονη δράστιδα μέσω ιστοσελίδας πώλησης υποδημάτων που είχε δημιουργήσει η ίδια, απέστειλε σε παθόντα προϊόν κατώτερης ποιότητας σε σχέση με αυτό που παρήγγειλε.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Στη ΜΕΘ ο νεαρός που δέχτηκε πυροβολισμούς έξω από καφενείο

Loading