Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση βρέφος μόλις 5,5 μηνών στο Ιπποκράτειο

Σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ένα βρέφος, μόλις 5,5 μηνών.

Ρεπορτάζ: Χρίστος Φιλιππούδης

propoli

Το βρέφος κρίθηκε απαραίτητο άμεσα να υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστεί εσωτερική αιμορραγία που είχε στο κεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του politic.gr, η μητέρα του μωρού περίπου στις 10 το βράδυ του Σαββάτου παρατήρησε παράξενη συμπεριφορά στο βρέφος. Άμεσα έσπευσε με το κοριτσάκι στο νοσοκομείο Παπανικολάου ως το πλησιέστερο το οποίο όμως δεν εφημέρευε.

Παρ’ όλα αυτά οι γιατροί και νοσηλευτές του Παπανικολάου κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες παρείχαν στο βρέφος τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το μωρό διασωληνώθηκε και με τη βοήθεια του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο που ήταν το Παπαγεωργίου.

Ωστόσο το Παπαγεωργίου δεν δέχτηκε το βρέφος με την δικαιολογία ότι δεν έχει μονάδα Παίδων και παρέπεμψε το ΕΚΑΒ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο που διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Σε έναν έλεγχο οι γιατροί εντόπισαν αιμορραγία στο κεφάλι του βρέφους, με αποτέλεσμα να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση και το βρέφος να παραμένει νοσηλευόμενο στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου σε κρίσιμη κατάσταση.

Loading