Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο σήμερα το μεσημέρι

Μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη για σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Στις 15:30, μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης αλλά και άτομα από τον ευρύτερο χώρο της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου θα συγκεντρωθούν έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο, στη δυτική Θεσσαλονίκη, με αφορμή κλήση μέλους του Κοινωνικού Ιατρείου να καταθέσει στο πλαίσιο ΕΔΕ της ΕΛΑΣ.

propoli

“Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης κλήθηκε να καταθέσει την Πέμπτη 23/5/2024 στην Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση που διενεργεί η ΓΑΔΘ για τον τραυματισμό διαδηλώτριας από την αστυνομία κατά τη διάρκεια της πορείας στις 28/2/2024 που έγινε στη μνήμη των 57 νεκρών από το δυστύχημα- κρατικό έγκλημα των Τεμπών”, σημειώνεται στην ανακοίνωση του Κοινωνικού Ιατρείου, η οποία συνεχίζει ως εξής:

“Εκφράζουμε, τις επιφυλάξεις μας για τις Π.Δ.Ε., τις Ε.Δ.Ε. και τις λοιπές ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας για αυτού του είδους τις βαρβαρότητες που έχουν διαπραχθεί από μέλη της και στο παρελθόν και ελπίζουμε η συγκεκριμένη Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση που θα διεξαγάγει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να αποδώσει – για αυτή την φορά τουλάχιστον – ευθύνες.

Το ΚΙΑ δηλώνει πως θα παραστεί στη Γ.Α.Δ.Θ. ως συλλογικότητα και όλες οι κινήσεις του θα είναι δημόσιες.

Η κατάθεση μας αφορά τη λεπτομερή περιγραφή του χρονικού, ιατρικά δεδομένα για τον τραυματισμό της διαδηλώτριας, οπτικοακουστικό υλικό και μαρτυρίες από τα γεγονότα. Όλα τα παραπάνω θα συμπεριλαμβάνονται και στη μηνυτήρια αναφορά που θα καταθέσουμε στον αρμόδιο εισαγγελέα για τις αξιόποινες πράξεις που έγιναν από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ στην πορεία στις 28/2/24.

Δηλώνουμε ακόμη μία φορά πως η ΕΛ.ΑΣ ακολουθεί πρακτικές που είναι επικίνδυνες για την υγεία και τη ζωή.

Καλούμε κάθε κάτοικο και συλλογικότητα της πόλης καθώς και τα ΜΜΕ να παρευρίσκονται έξω από το κτίριο της ΓΑΔΘ, Μοναστηρίου 326, την Πέμπτη 23/5/24 στις 4μμ, την ώρα που θα γίνεται κατάθεση από μέλη του ΚΙΑ, για να απαιτήσουμε όλοι και όλες μαζί την απόδοση ευθυνών και την τιμωρία των φυσικών αυτουργών των αξιόποινων πράξεων.

Πρέπει επιτέλους να πάψει η αστυνομία να αποτελεί απειλή για την κοινωνία της πόλης!

Θεσσαλονίκη, 21/5/2024

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης”

Loading