Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη γυναίκα για εισαγωγή και παράνομη πώληση όπλων για αναισθητοποίηση ζώων

Στη σύλληψη μίας 52χρονης προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, καθώς κατηγορείται για εισαγωγή και πώληση μέσω e-shop όπλων για αναισθητοποίηση ζώων.

Είχαν προηγηθεί έλεγχοι του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ στο συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα εντοπίστηκαν καταχωρίσεις που αφορούσαν στην πώληση των συγκεκριμένων όπλων, υπό τη μορφή πιστολιού και τυφεκίου, όπως επίσης περιφερειακά εξαρτήματα αυτών, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

propoli

Ακολούθησε έρευνα στο κατάστημα, αλλά και σε διπλανή αποθήκη, σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα τυφέκι, που λειτουργεί με αέριο και χρησιμοποιείται για την αναισθητοποίηση, εκδίωξη, ακινητοποίηση ή θανάτωση ζώων, 16 αμπούλες προωθητικού αερίου, 32 σύριγγες «βελάκια», 75 φυσίγγια σύριγγας (βελόνες μετά παρελκόμενων) και πλήθος άλλων εξαρτημάτων που σχετίζονται με πυρομαχικά για τα παραπάνω όπλα.

Η δικογραφία, κατά πληροφορίες, καταλογίζει στην 52χρονη ότι εισήγαγε παράνομα από τη Γαλλία τα συγκεκριμένα όπλα και στη συνέχεια τα πουλούσε μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Δείτε επίσης: Στη δημιουργία Στρατιωτικού Διαδρόμου Κινητικότητας προχωρούν Ελλάδα – Βουλγαρία – Ρουμανία

Loading