Θεσσαλονίκη: «Συγγνώμη γι’ αυτό που έκανα» λέει η 56χρονη καθαρίστρια που φωτογράφισε 5χρονη σε τουαλέτες νηπιαγωγείου

Σάλο έχει προκαλέσει η κίνηση μιας καθαρίστριας να φωτογραφίσει μια 5χρονη την ώρα που έκανε την ανάγκη της ενώ ήταν στο νηπιαγωγείο.

«Δεν έβλεπα τίποτα το παράνομο. Τίποτα το άσχημο. Δεν το έκανα κρυφά» λέει η 56χρονη καθαρίστρια που καταγγέλθηκε, στη Θεσσαλονίκη, από τη μητέρα ενός 5χρονου κοριτσιού ότι έβγαλε φωτογραφίες το παιδί της σε τουαλέτες ενώ έκανε την ανάγκη του.

propoli

Η 56χρονη μίλησε στο MEGA και είπε:

«Δεν υπάρχει λόγος, συγγνώμη γι’ αυτό που έκανα. Ζητάω συγγνώμη για το λάθος που έκανα. Το λάθος ήταν που τράβηξα φωτογραφία».

Η καταγγελία έγινε τον Μάιο του 2022 σε νηπιαγωγείο της Βόρειας Ελλάδας και οδηγήθηκε με παραπεμπτικό βούλευμα σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η 56χρονη καθαρίστρια διώκεται για παραγωγή και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, παραβίαση απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας υπό τη μορφή αποτύπωσης σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης και της συλλογής προσωπικών δεδομένων.

Η μητέρα του κοριτσιού πήγε να στο σχόλασμα του ολοήμερου να πάρει την κόρη της. Συζητούσε με τη δασκάλα του παιδιού. Είχαν φωνάξει την 5χρονη στην είσοδο, όμως το κοριτσάκι βρισκόταν στην τουαλέτα, στον προαύλιο χώρο.

«Ήταν το τελευταίο παιδάκι που έμεινε στο σχολείο στο σχόλασμα. Μου ζήτησε να πάει τουαλέτα. Η τουαλέτα βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του προαύλιου. Συζητούσα με τη μαμά της και μας φώναξε η καθαρίστρια» ανέφερε η δασκάλα της 5χρονης. Η καθαρίστρια βρισκόταν στην πόρτα της τουαλέτας με το κινητό στα χέρια και τότε φώναξε τη δασκάλα και τη μητέρα.

Η μητέρα της 5χρονης δήλωσε: «Ήταν η πόρτα της τουαλέτας ανοιχτή, το παιδί μου ήταν μέσα και έκανε την ανάγκη του με κατεβασμένο το παντελόνι και το εσώρουχο. Η καθαρίστρια ήταν εκεί και έβγαζε φωτογραφίες με το κινητό της τηλέφωνο. Μόλις με αντιλήφθηκε είπε: “Ελάτε να δείτε θέαμα”. Η δασκάλα έκανε αμέσως στην καθαρίστρια επίπληξη».

Η 56χρονη που διώκεται περιέγραψε στο Live News: «Την ώρα που έφτασα να πάω στην τουαλέτα γιατί έχουμε τρεις, η μία είναι για τις δασκάλες και άλλες δύο για τα παιδάκια ένα αγοράκι ένα κοριτσάκι. Όταν μπήκα στην τουαλέτα με τα πράγματα άκουσα τη δασκάλα που φώναζε τη μικρή. Σπρώχνω την μία πόρτα των αγοριών και η άλλη ήταν μισάνοιχτη και όπως πάω να μπω μέσα ήταν ένα κοριτσάκι κατάξανθο φορούσε ροζ ρούχα. Και γύρισα λοιπόν και εγώ και της είπα εδώ είσαι; Τι κάνεις εδώ μία κούκλα μέσα στα ροζ ντυμένη; Για φωτογραφία είσαι».

Και τότε, η καθαρίστρια ισχυρίζεται πως το κοριτσάκι έκατσε με τα ρούχα στην τουαλέτα για να βγάλει τη φωτογραφία.

«Πήρε το παγουρίνο που κρατούσε, κάθισε στην τουαλέτα, τα ρούχα ήταν στη θέση τους και μου λέει τράβα. Άρχισε η δασκάλα και φώναζε τι κάνατε κυρία Αθηνά; Τίποτα δεν έκανα. Θέλετε να βγάλω τη φωτογραφία και να την πάρετε; – Θέλει η μάνα να το τραβήξει μόνη της να μην του χαλάσει το χατίρι;».

Η δασκάλα της 5χρονης σημείωσε: «Μας έδειξε τη φωτογραφία. Η μαμά έτρεξε κατευθείαν στο παιδί. Νομίζω πως η καθαρίστρια το έκανε από αφέλεια. Δεν μου κίνησε ποτέ την περιέργεια με κάποιο περιστατικό. Ενημέρωσα για το συμβάν τη διευθύντρια. Η κατηγορούμενη ακόμα και σήμερα δεν έχει καταλάβει τι έχει κάνει. Πιστεύει ότι θέλουν να τη διώξουν από τη δουλειά».

Η ανήλικη είπε ότι η πόρτα της τουαλέτας ήταν κλειστή και την άνοιξε η καθαρίστρια. Κρατούσε στα χέρια της το κινητό και είπε στη μαμά της ότι δεν κατάλαβε αν τη βγάζει φωτογραφίες.

«Της πήρε το κινητό από τα χέρια και όπως μου είπε βρήκε και έσβησε τουλάχιστον τρεις φωτογραφίες με την κόρη μου να κάνει την ανάγκη της. Δεν ξέρω αν από τις φωτογραφίες ήταν εμφανές το γεννητικό όργανο του παιδιού μου», πρόσθεσε η μητέρα της 5χρονης.

Η μητέρα της 5χρονης έκανε καταγγελία, και η 56χρονη αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της με περιοριστικούς όρους και την απαγόρευση να δουλέψει ξανά στο ίδιο νηπιαγωγείο.

«Η μητέρα παραδέχτηκε και λέει ότι βλέπει ένα παιδί γυμνό. Πως γίνεται να μιλάμε μετά από δύο χρόνια για ένα τέτοιο συμβάν; Πως δεν ήρθε η αστυνομία να κάνει αυτά που έπρεπε να κάνει;», είπε η καθαρίστρια και συνέχισε:

«Την ώρα που μπήκα στην τουαλέτα δεν ήταν κανένα παιδάκι να κάνει την ανάγκη του. Το παιδάκι όταν άνοιξα την πόρτα έπαιζε με το παγουρίνο στο νεροχύτη. Καμία ανάγκη δεν έκανε το παιδάκι. Αν η μάνα βρήκε ένα τέτοιο σκηνικό κι αν εγώ είχα τραβήξει τέτοια φωτογραφία, πως έφυγε χαμογελαστή; Γιατί υπάρχει ένα βιβλίο συμβάντων», ανέφερε.

Loading