Εθελοντική πρωτοβουλία πυροπροστασίας από τους μοτοσικλετιστές στην Κέρκυρα

Εθελοντική πρωτοβουλία πυροπροστασίας από τους μοτοσικλετιστές στην Κέρκυρα

Απέναντι στις πυρκαγιές που καίνε δάση και σπίτια, οι μοτοσικλετιστές της Αθλητικής Λέσχης Κέρκυρας οργανώνονται για να βοηθήσουν εθελοντικά τις αρμόδιες αρχές στην πυροπροστασία του τόπου τους.

Οι Κερκυραίοι μοτοσικλετιστές έχουν στήσει παρατηρητήρια στα ψηλότερα σημεία του νησιού από το τέλος Μαΐου μέχρι τον Οκτώβριο, εποπτεύοντας όλες τις περιοχές με βάρδιες σε 24ωρη βάση.

Η δράση τους δεν περιορίζεται μόνο στην επιτήρηση: τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει σημαντικό εργαλείο ενημέρωσης και κινητοποίησης των εθελοντών, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Λέσχης Κωνσταντίνος Κωνστάντης, που τονίζει την προσφορά τους στην έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με εστίες φωτιάς.

Όταν το 2023 οι φλόγες απείλησαν τη βόρεια Κέρκυρα, οι μοτοσικλετιστές έτρεξαν να συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής, ενισχύοντας την πρωτοβουλία του εθελοντισμού που γιγαντώθηκε με τη συμμετοχή τους.

Εκτός από τη δημιουργία παρατηρητηρίων, οι μοτοσικλετιστές σχεδιάζουν περιπολίες σε όλες τις περιοχές του νησιού, διασφαλίζοντας ότι η πυροπροστασία είναι τρόπος ζωής για τα 400 μέλη τους, που αναγνωρίζονται εύκολα από τα γιλέκα τους.

Μόλις εντοπιστεί καπνός, η Πυροσβεστική ενημερώνεται άμεσα για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά έγκαιρα. Η συνεργασία τους με πολίτες που έχουν σπίτια σε ψηλά σημεία του νησιού και κυβερνήτες σκαφών αναψυχής ενισχύει τη δυνατότητά τους να αντιμετωπίσουν τυχόν περιστατικά.

Loading

Play