(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η ακρίβεια μας στραγγίζει και ο Μητσοτάκης κάνει πως δεν τη βλέπει

Λένε ότι πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού! Θα πρόσθετα και του ρεαλισμού. Όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι της… αυταπάτης, όπως θέλει να μας πείσει το Μέγαρο Μαξίμου. Διότι η ακρίβεια μας στραγγίζει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει πως δεν τη βλέπει…

Το χειρότερο είναι ότι η συμπεριφορά του παραπέμπει σε άνθρωπο που δεν την αντιλαμβάνεται και πως σήμερα είναι το πρώτο πρόβλημα που απασχολεί την κοινωνία μας. Κάθε φορά που ερωτάται σχετικά, καταφεύγει σε γενικόλογες τοποθετήσεις και αρκείται να απαριθμεί τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνησή του στην αγορά, τα οποία εκ του αποτελέσματος έχουν κριθεί ως ανεπαρκή. Καλοί οι (περιορισμένοι) έλεγχοι, καλύτερα τα (αυξημένα) πρόστιμα, αλλά το πρόβλημα είναι εκεί. Μας κοιτά κατάματα, χαμογελά επιδεικτικά και ως πολιτεία αδυνατούμε (ή δεν θέλουμε) να το αντιμετωπίσουμε πειστικά.

propoli

Για ποιές μόνιμες αυξήσεις μισθών μιλούν, όταν αυτές έχουν ήδη εξαϋλωθεί πριν καλά-καλά κατατεθεί η μισθοδοσία; Για ποιες αυξήσεις στις συντάξεις μιλούν, όταν η συντριπτική πλειοψηφία έχει προσωπική διαφορά και δεν έχει δει ούτε μισό ευρώ αύξηση τον μήνα; Όσον αφορά στα πρόστιμα, δεν παράγουν κανένα αποτέλεσμα, όπως μαρτυρούν οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ενώ υπάρχει έντονη δυσπιστία για το κατά πόσο εισπράττονται και δεν επιβάλλονται μονάχα για τα… μάτια του κόσμου.

Καμία επιστολή στην Ε.Ε. δεν λύνει το ζήτημα της ακρίβειας

Και εδώ τίθεται το εύλογο ερώτημα… Οι πολυεθνικές είναι υπεράνω νόμων και κράτους; Και μην πιστέψει κανείς ότι με μια επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν το ζήτημα θα λυθεί ως δια μαγείας. Κάθε άλλο… Επίσης, αν θέλετε, η παραπάνω επιστολή, την οποία προμοτάρει επικοινωνιακά το Μέγαρο Μαξίμου, είναι παραδοχή αδυναμίας επίλυσης του ζητήματος, αφού επί της ουσίας ζητά από την Ευρώπη να παρέμβει στο πλαίσιο της ενιαίας αγοράς ώστε να καλύψει τη δική σου αδυναμία.

Οπότε, μην απορεί κανείς γιατί οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στην πολιτική και την έχουν απαξιώσει στη συνείδησή τους. Βλέπουν, συγκρίνουν και κρίνουν, με το ισοζύγιο εντυπώσεων να είναι καθηλωτικά αρνητικό για το ελληνικό πολιτικό προσωπικό. Δεν πείθουν ότι μπορούν, ότι έχουν τη διάθεση να προσφέρουν λύσεις. Κατά τα άλλα, τα video στο τικ-τοκ τους απέμειναν, για να κάνουν το μαύρο-άσπρο, στον εικονικό κόσμο που ζούνε.

Loading