(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η απόφαση Μητσοτάκη για τη διαγραφή «αεροδρομίου» και το μήνυμα στο εσωτερικό της ΝΔ

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διαγραφή «αεροδρομίου» που επεφύλαξε στον Λευτέρη Αυγενάκη, για την αδιανόητη και ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”,  ήταν αυτονόητη.

Παράλληλα, όμως, είναι και ένα μήνυμα στο εσωτερικό της ΝΔ ότι δεν θα διστάσει να πάρει ανάλογες αποφάσεις για όσους θολώνουν το πολιτικό και κυβερνητικό μήνυμα που εκπέμπει ο ίδιος.

propoli

Ανεξάρτητα από το εάν είναι πιεσμένος πολιτικά τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τα όσα συνέβησαν με τα παράπονα των Βουλευτών στη θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τις αιχμηρές τοποθετήσεις των Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, ο Πρωθυπουργός προσπάθησε χθες να ανακτήσει το χαμένο πολιτικό πλεονέκτημα που διέθετε. Και αυτό γιατί η υπόθεση Αυγενάκη ήταν γνωστή στο Μέγαρο Μαξίμου εδώ και ημέρες.

Άπαντες γνώριζαν τι είχε συμβεί στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και είχαν χαράξει γραμμές άμυνας για παν ενδεχόμενο. Έτσι, μόλις δημοσιοποιήθηκε το βίντεο, το οποίο γνώριζαν ότι υπήρχε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάτησε το κουμπί της διαγραφής του άλλοτε στενού του συνεργάτη.

Τα είχαν μαζεμένα στον Αυγενάκη

Το γυαλί στις σχέσεις των δυο ανδρών είχε σπάσει εδώ και καιρό, ενώ και στις υπουργικές του θητείες ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε φέρει πολλές φορές τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα όρια του. Όμως, τα όσα είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, ήταν η σταγόνα  που ξεχείλισε το ποτήρι.

Κάπως έτσι, αντί ο πρώην υπουργός βρέθηκε εκτός της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας όχι για όσα δεν έκανε στο υφυπουργείο Αθλητισμού ή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά για τη συμπεριφορά του εις βάρος ενός εργαζόμενου που έκανε σωστά τη δουλειά του. Δεν είναι μυστικό ότι στον κρητικό βουλευτή τα είχαν μαζεμένα από καιρό στο Μέγαρο Μαξίμου και αυτό ενισχύει την άποψη όσων υποστηρίζουν ότι οι επιτελείς του Πρωθυπουργού θα έπρεπε να είχαν ενεργήσει νωρίτερα.

Οι επόμενοι υποψήφιοι προς… αποχώρηση

Σε κάθε περίπτωση, η διαγραφή Αυγενάκη έχει και χαρακτηριστικά παραδειγματισμού, στη λογική ότι ουδείς μένει στο απυρόβλητο. Ο Μάριος Σαλμάς, μετά το ξέσπασμά του στη συνεδρίαση της Κ.Ο. συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να είναι ο επόμενος, εφόσον τραβήξει περαιτέρω το σκοινί, ενώ άπαντες στη ΝΔ περιμένουν με αγωνία τη στάση που θα κρατήσει από εδώ και στο εξής ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ποια θα είναι η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ενδεχομένως να πυροδοτήσει ντόμινο εξελίξεων στη γαλάζια πολυκατοικία.

Δείτε επίσης:

Loading