Ίσως και σήμερα ο ανασχηματισμός Μητσοτάκη

“Πονηρές” είναι οι ώρες που διανύουμε, καθώς δεν αποκλείεται ίσως και σήμερα να γίνει ο ανασχηματισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς οι αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο τείνουν να κακοφορμίσουν.

Τα στυλό έχουν κατέβει, η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολιτική… αδράνεια και το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες παραμένει στο… κυβερνητικό ταχυδρομείο και όλα δείχνουν ότι δεν ελήφθη από το Μέγαρο Μαξίμου.

propoli

Σε επίπεδο ονοματολογίας για τις θέσεις υπουργών, τις τελευταίες ώρες ακούγονται έντονα τα ονόματα των Τάκη Θεοδωρικάκου, Νότη Μηταράκη, Κώστα Κατσαφάδου, Κώστα Τσιάρα, Ευρυπίδη Στυλιανίδη και Σταύρου Παπασταύρου, ενώ για υφυπουργείο κυριαρχούν τα ονόματα των Κώστα Καραγκούνη, Κώστα Γκιουλέκα, Μακάριου Λαζαρίδη, Άννας Ευθυμίου και Χρήστου Κέλλα. Αντιθέτως δεν υπάρχει καμία αναφορά για ονόματα βουλευτών που μετρούν βουλευτική θητεία, την ίδια στιγμή που παραμένει μεγάλο ερωτηματικό τι θα γίνει με τους εξωκοινοβουλευτικούς που θα συμμετέχουν στο νέο σχήμα, με τον Θωμά Βαρβιτσιώτη να συγκαταλέγεται σε αυτήν την κατηγορία.

Για όλα φταίει η… κόπωση

Και μιας ο λόγος περί του μηνύματος που δεν παραδόθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, συνεργάτες του Πρωθυπουργού τονίζουν ότι η ΝΔ παραμένει σταθερά η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, καθώς, όπως λένε, το ποσοστό του 28% που κατέγραψε την Κυριακή είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα του δεύτερου και του τρίτου κόμματος. “Πήγαμε ενάντια στην τάση που είδε κυβερνώντες σε πολλές άλλες σημαντικές ευρωπαϊκές χώρες να υφίστανται βαριές ήττες” σημειώνουν. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές, αποδίδουν τη χαμηλή συμμετοχή στην εκλογική κόπωση, καθώς οι ευρωεκλογές έγιναν έναν χρόνο μετά από διπλές εθνικές εκλογές και με ενδιάμεσα τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Εκλογικό μήνυμα δεν… ελήφθη!

Όσον αφορά στην ουσία του εκλογικού μηνύματος, τουλάχιστον αναγνωρίζουν ότι υπήρξε κάποιος βαθμός δυσαρέσκειας για ζητήματα όπως το κόστος ζωής, τα οποία η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει. “Έχουμε εκλεγεί για να εφαρμόσουμε ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στα εναπομείναντα τρία χρόνια της θητείας μας. Και αυτό πρέπει να κάνουμε. Έχουμε τώρα τρία χρόνια χωρίς άλλες εκλογές και θα κριθούμε ξανά με βάση τις επιδόσεις μας το 2027” σημειώνει ο Πρωθυπουργός.

Loading