(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να «σπάσει» το μέτωπο Σαμαρά – Καραμανλή

Αποφασισμένος να “σπάσει” το μέτωπο Σαμαρά-Καραμανλή είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σπέρνει κενά δαιμόνια ανάμεσα στους δυο πρώην Πρωθυπουργούς ακολουθώντας τη στρατηγική του διαίρει και βασίλευε.

Από χθες το πρωί, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί με στοχευμένες διαρροές να δημιουργήσει κλίμα ότι ο Κώστας Καραμανλής χρησιμοποίησε τον Αντώνη Σαμαρά ως “λαγό”, προκειμένου να τον εμφανίσει ως τον… κακό της υπόθεσης και ο ίδιος να περάσει κάτω από τα ραντάρ, εμφανιζόμενος ως πιο θεσμικός. Γι’ αυτό, όπως σημειώνουν συνεργάτες του Πρωθυπουργού, στην τοποθέτησή του μίλησε μόνο για εξωτερική πολιτική και εθνικά θέματα, αποφεύγοντας να αναφερθεί ή να εμβαθύνει στα εσωκομματικά, πετώντας μονάχα ορισμένες σπόντες περί αλαζονείας.

propoli

Η λογική του “διαίρει και βασίλευε”

Η παρασκηνιακή προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου έχει ως ζητούμενο να προκαλέσει ρωγμές στις σχέσεις Καραμανλή-Σαμαρά και να τελειώσει αυτήν τη συμμαχία πριν καλά-καλά αποκτήσει ενιαία μορφή. Άλλωστε, κύρια επιδίωξη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος είναι να μη δώσει έκταση σε ένα ζήτημα που μοιάζει να αποκτά χαρακτηριστικά καταιγίδας για τη Νέα Δημοκρατία. Και αυτό, γιατί οι αντιδρώντες βουλευτές, για τη ρότα που έχει χαράξει η κυβέρνηση, είναι πολλοί στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, κυβερνητικοί κύκλοι προσπαθούν να στρέψουν αλλού την προσοχή της κοινής γνώμης, εστιάζοντας στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο ίδιος, από το βήμα του Economist, στη χθεσινή του ομιλία, επανέλαβε ότι η ΝΔ παραμένει η μοναδική κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα μετά τις Ευρωεκλογές, επαναλαμβάνοντας ότι το άθροισμα των ποσοστών ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι χαμηλότερα από το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος.

Ο Μητσοτάκης ξαναδιαβάζει το μήνυμα των ευρωεκλογών

Αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους η Κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη των προσδοκιών, ο ίδιος δεν συμμερίζεται την άποψη ότι το εκλογικό σώμα εμφανίζει σημάδια κόπωσης λόγω των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων. Αντίθετα, εκτιμά ότι οι  πολίτες αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τις ευρωπαϊκές εκλογές ώστε να στείλουν ένα μήνυμα, καθώς τους προβληματίζει το κόστος ζωής. “Αποτελεί μία πολύ σημαντική προτεραιότητα, είναι πολύ ψηλά στα θέματα που απασχολούν τους περισσότερους πολίτες στη χώρα” τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Κυρ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στήριξε και στηρίζει την ενταξιακή προοπτική της Μολδαβίας

Loading