Ο Μητσοτάκης τρέμει την αποχή που επηρεάζει (προς τα κάτω) τα ποσοστά του

Όλες οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται αυτήν την περίοδο δείχνουν την ίδια τάση. Ότι, δηλαδή η αδιαφορία του κόσμου για τις ευρωεκλογές θα κάνει ιστορικό ρεκόρ και αυτό το ποιοτικό χαρακτηριστικό δεν περνά απαρατήρητο από το Μέγαρο Μαξίμου, με αποτέλεσμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τρέμει την αποχή, καθώς γνωρίζει ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που επηρεάζει (προς τα κάτω) τα ποσοστά του.

Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του, όπως έπραξε χθες σε Κοζάνη, Καστοριά και Φλώρινα, επαναλάμβανε πως η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και σταθερή κυβέρνηση τετραετίας, ζητώντας ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση, μόλις ένα χρόνο μετά τις διπλές εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου. “Μη συγχέουμε τη σταθερότητα με τη στασιμότητα” είναι το καινούργιο σύνθημα που χρησιμοποιεί κατά κόρον, επικαλούμενος το κυβερνητικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και συνδέοντας το μέλλον της Ευρώπης με αυτό της Ελλάδας. “To αποτύπωμα της Ευρώπης είναι «παρών» και όσο πιο ισχυρή είναι η χώρα μας στην Ευρώπη, τόσο καλύτερα θα πηγαίνουν τα πράγματα στην πατρίδα μας” σημειώνει σχετικά.

propoli

Το “καμένο” αφήγημα του Ταμείου Ανάκαμψης

Και επειδή τα πάντα γυρίζουν γύρω από την οικονομία, δεν παραλείπει να εστιάζει στα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, καμαρώνοντας ότι έφερε στη χώρα 36 δισεκατομμύρια ευρώ πρόσθετους πόρους, οι οποίοι ναι μεν εκταμιεύονται, αλλά οι πολίτες δεν βλέπουν να αξιοποιούνται σε μεγάλα έργα που θα αλλάξουν τη ζωή τους. Ανάλογο επιχείρημα χρησιμοποιεί και για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, επικαλούμενος τη στήριξη των παραγωγών, η οποία όμως δεν έχει χειροπιαστά αποτελέσματα στην καθημερινότητα των ανθρώπων του μόχθου, οι οποίοι έχουν πολλά και έντονα παράπονα από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και φυσικά, καθημερινά, κάνει άνοιγμα στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, γνωρίζοντας ότι προς τα εκεί έχει χάσει το έρεισμά του, με τη δυσαρέσκεια της εκλογικής βάσης να είναι έντονη και εκφρασμένη πολλάκις. Σε αυτό το πλαίσιο ο Πρωθυπουργός υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα εντός της οικογένειας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που είναι το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα. Θέλουμε αυτή τη θέση να κρατήσουμε αυτή τη θέση και να την ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο.

Ο “δράκος” της ασφάλειας

Τέλος, δεδομένου ότι το προεκλογικό του παραμύθι πρέπει να έχει και δράκο, προσθέτει ότι “η Ευρώπη θα πρέπει να επενδύσει στη γεωπολιτική της σταθερότητα. Τι μπορεί να σημαίνει για εμάς; Ένα κοινό ευρωπαϊκό αμυντικό ταμείο από το οποίο να μπορούμε να χρηματοδοτούμε επενδύσεις που θα αφορούν και τη δική μας άμυνα”.

Loading