Στο Μέγαρο Μαξίμου κυνηγούν τον στόχο του 33%

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν σηκώσει μανίκια και κυνηγούν τον στόχο του 33%, ποσοστό που είχαν λάβει στις ευρωεκλογές του 2019, καθώς μετρούν αντίστροφα για τις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου.

Η στρατηγική που έχουν επιλέξει για να πορευτούν είναι αυτή της σύγκρισης και όχι άδικα, αφού το συγκριτικό τους πλεονέκτημα είναι αυτό του προγραμματικού λόγου.

propoli

Πάνω σε αυτό στήνεται το προεκλογικό αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να περιοδεύει σε όλη τη χώρα και να συνομιλεί με τους πολίτες. Άλλωστε, είναι το ισχυρό χαρτί της Κυβέρνησης, το ξέρει και βγαίνει μπροστά για ακόμη μια φορά θέλοντας να καλύψει το χαμένο έδαφος των τελευταίων μηνών, καθώς σε όλες σχεδόν τις δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία καταγράφει μια φθορά της τάξης του 1% κάθε μήνα από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βάζουν τον πήχη… χαμηλά

Το κατά πόσο είναι εφικτό η ΝΔ να καταγράψει το ποσοστό του 2019 θα αποδειχθεί στο πεδίο. Στο κυβερνητικό επιτελείο, πάντως, υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία ότι η δημοσκοπική ανάκαμψη είναι εφικτή, αρκεί να περάσει στην κοινωνία το μήνυμα ότι η χώρα δεν αντέχει νέους πειραματισμούς και πως δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβάζει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης βάζοντας στο επίκεντρο της κριτικής του τον Στέφανο Κασσελάκη.

Αφορμή αποτέλεσε το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλά για μεγάλη αντίφαση στα λεγόμενα του Στέφανου Κασσελάκη, αφού από τη μια πλευρά θέτει ως εκλογικό του πήχη το 17% και από την άλλη ζητά εθνικές εκλογές. Το ερώτημα είναι γιατί; Και η απάντηση που έρχεται από τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι θέλει να αποσταθεροποιήσει τη χώρα. Έτσι, η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν σαφής: “Εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και στις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία θα είναι πάλι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη, έχοντας και πάλι τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των Ελληνίδων και των Ελλήνων”.

Loading