Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) εκπέμπει ηχηρό σήμα κινδύνου για την κατάσταση στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου. Η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί σοβαρά μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας για καθιέρωση καθημερινών πρωινών εφημεριών.
Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία στους ιατρικούς κύκλους, καθώς οι εφημερίες αυτές απαιτούν επιπλέον προσωπικό και πόρους. Η ΕΙΝΑΠ τονίζει ότι η έλλειψη προσωπικού καθιστά αδύνατη την ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία των νοσοκομείων.
Οι ιατροί προειδοποιούν ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγειονομική περίθαλψη των πολιτών. Η ΕΙΝΑΠ καλεί το υπουργείο Υγείας να επανεξετάσει την απόφασή του και να λάβει μέτρα για την ενίσχυση του προσωπικού στα νοσοκομεία.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()

