Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer ανέφερε ότι οι φαρμακευτικές εταιρίες εργάζονται να βγάλουν ένα νέο εμβόλιο που θα διαρκεί για τουλάχιστον έναν χρόνο
Στην τέταρτη δόση του εμβολίου αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά μιλώντας σε αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή. Ο κ. Μπουρλά ανέφερε ότι η τέταρτη δόση είναι απαραίτητη για τους περισσότερους ανθρώπους, λόγω του ότι η προστασία που παρέχουν τα σκευάσματα διαρκεί λίγο καιρό.
«Αυτή τη στιγμή, η προστασία που έχουμε από την τρίτη δόση είναι αρκετά καλή. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά καλή έναντι της νοσηλείας και του θανάτου, δεν είναι τόσο καλή έναντι της μόλυνσης, αλλά δεν διαρκεί πολύ», είπε χαρακτηριστικά ο Αλμπερτ Μπουρλά.
Επίσης τόνισε ότι πολλές φαρμακευτικές εταιρίες δουλεύουν έτσι ώστε να βγει ένα εμβόλιο το οποίο θα προστατεύει και από άλλες μεταλλάξεις του ιού.
«Η Όμικρον ήταν η πρώτη που μπόρεσε να παρακάμψει την ανοσολογική προστασία που έχουμε δώσει, αλλά επίσης η διάρκεια της προστασίας δεν είναι πολύ μεγάλη», είπε.
«Προσπαθούμε να βγάλουμε ένα εμβόλιο που θα προστατεύει για τουλάχιστον έναν χρόνο»
«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε και δουλεύουμε πολύ προσεκτικά αυτή τη στιγμή είναι να κάνουμε ένα εμβόλιο που όχι μόνο θα προστατεύει έναντι όλων των μεταλλάξεων, συμπεριλαμβανομένης της Όμικρον, αλλά θα μπορεί και να προστατεύει για τουλάχιστον ένα χρόνο».
Δείτε επίσης: Παγώνη: Μειωμένα κρούσματα αναμένονται το Πάσχα – Τι θα ισχύσει για τις παρελάσεις
- Τραγικός θάνατος του Ιταλού σκιέρ Ματέο Φραντσόζο κατά τη διάρκεια προπόνησης στη Χιλή
- Χατζηδάκης: Διάχυση ευθυνών και παραποίηση της πραγματικότητας για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Καμένα Βούρλα: Επικίνδυνες συνθήκες υγιεινής λόγω λυμάτων στη θάλασσα
- Σημαντική επίσκεψη Βασίλη Κικίλια στην Ουάσιγκτον: Κεντρικό θέμα η συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας στον ναυπηγικό τομέα
- Επανέρχονται οι ομαδικές ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ και η εσωκομματική κριτική