Δωρεάν Self Test: Από σήμερα διαθέσιμα στα φαρμακεία

H κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες πως όλοι εμβολιασμένοι και μη θα μπορούν να προμηθευτούν δύο δωρεάν self test, ένα πριν και ένα μετά τις γιορτές – Από σήμερα 6 Δεκεμβρίου ξεκινά η διανομή τους

Σκοπός του μέτρου αυτού είναι να υπάρξει ένας έλεγχος της πανδημίας τόσο πριν όσο και μετά την εορταστική περίοδο.

propoli

Το πρώτο δωρεάν self test στοχεύει στον εντοπισμό τυχόν ασυμπτωματικών και να διαξαχθεί η εορταστική περίοδος με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το δεύτερο δωρεάν self test, που θα δοθεί μετά τις γιορτές θα επιχειρήσει να εντοπίσει πιθανά κρούσματα που προέκυψαν τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Δείτε πως κάνετε self test:

Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

«Από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου ξεκινά η διανομή αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test) με στόχο την καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και την αποφυγή της διασποράς του ιού SARS-CoV-2 την περίοδο των εορτών.

Συγκεκριμένα, από τις 6/12/2021 έως τις 12/12/2021 όλοι οι ενήλικες πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα (1) self test από τα φαρμακεία της χώρας.

Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί το διάστημα 3/1/2022-7/1/2022.

Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε οι φαρμακοποιοί κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Αν και το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό, καλούνται όλοι οι πολίτες να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έως τις 12/12, ώστε να περιορίσουμε το ιικό φορτίο και την κυκλοφορία του ιού ενόψει της εορταστικής περιόδου.»

Δείτε επίσης: ΕΟΔΥ: Τα 169 σημεία σε όλη την χώρα που θα γίνονται σήμερα Δευτέρα 6/12 δωρεάν rapid tests

Loading