Η αναγκαία παρουσία των επισκεπτών υγείας στη δημόσια υγεία

Η αναγκαία παρουσία των επισκεπτών υγείας στη δημόσια υγεία

«Χωρίς Επισκέπτες Υγείας δεν υπάρχει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» και η ενίσχυση του ρόλου τους είναι βασική προϋπόθεση για την επιτυχία των προγραμμάτων πρόληψης και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των σύγχρονων ασθενειών. Η επένδυση στους Επισκέπτες Υγείας είναι επένδυση στη ζωή, στην ισότητα και στη δημόσια υγεία για όλους, τόνισαν οι ομιλητές στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Επισκέπτη Υγείας, (17 Σεπτεμβρίου).

Η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Χριστίνα-Μαρία Κράββαρη, εξήρε τον καθοριστικό ρόλο των Επισκεπτών Υγείας στην πρόληψη, την αγωγή και την προαγωγή της υγείας στην κοινότητα. Επεσήμανε ότι οι Επισκέπτες Υγείας είναι αναγκαίος κρίκος στην αλυσίδα ενός ισχυρού και ανθρωποκεντρικού συστήματος υγείας, προσθέτοντας ότι η συμβολή τους είναι ανεκτίμητη.

Η γενική διευθύντρια Δημόσιας Υγείας, Φωτεινή Κουλούρη, που συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο του κλάδου στην υγεία. «Η Δημόσια Υγεία είναι υπόθεση όλων μας, αλλά εσείς είστε οι αθόρυβοι πρωταγωνιστές της», τόνισε.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΠΣΕΥ/ΝΠΔΔ, Δρ. Μαρία Σακουφάκη, υπενθύμισε ότι ο θεσμός των Επισκεπτών Υγείας μετρά 88 χρόνια συνεχούς παρουσίας και ότι «χωρίς τη δική μας συμβολή, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δεν μπορεί να λειτουργήσει ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά».

Ο καθηγητής Γενικής Ιατρικής, Χρήστος Λιονής, δήλωσε ότι «ο ρόλος των επισκεπτριών/επισκεπτών υγείας στη χώρα μας γίνεται ολοένα πιο φανερός και απαραίτητος», υπογραμμίζοντας τη σημασία της διεπιστημονικής συνεργασίας.

Ο γενικός ιατρός, Αθανάσιος Συμεωνίδης, τόνισε ότι «η συνεργασία Γενικών Ιατρών και Επισκεπτών Υγείας είναι όρος για μια ανθεκτική και αποτελεσματική ΠΦΥ», επαναλαμβάνοντας τη σημασία της αξιοποίησης ψηφιακών εργαλείων.

Loading

Play