ΗΠΑ-Συναγερμός: Ορμητική επίθεση της ινδικής μετάλλαξης – Προβλέψεις για δραματική αύξηση θανάτων

Συναγερμός έχει σημάνει και στις υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ – Καταγράφεται άνοδος των επιδημιολογικών δεικτών – Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα για τρομακτική αύξηση των θανάτων.

Σαρωτικά επιθετικά ανά τον κόσμο η ινδική μετάλλαξη, με τα κρούσματα να αυξάνονται δραματικά σε πολλές χώρες.

propoli

Το φαινόμενο αυτό έχει ανατρέψει σχεδιασμούς χαλάρωσης περιορισμών, πολλών κρατών της οικουμένης.

Κατά σχεδόν 50% αυξήθηκαν τα κρούσματα στις ΗΠΑ, σε μία μόνο εβδομάδα. Οι ηλικίες, των διασωληνωμένων είναι νεαρές, όπως δείχνουν τα στοιχεία, μέχρι 40 ετών.

Οι μολύνσεις που καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα στις ΗΠΑ είναι κατά μέσο όρο 19.45 άνοδος της τάξεως του 47% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Η επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου εντοπίζεται στις εξής πέντε πολιτείες:

  • Φλόριντα
  • Λουιζιάνα
  • Αρκάνσας
  • Μισούρι
  • Νεβάδα

«Σε περιοχές όπως το Μισούρι όπου οι εντατικές παρουσιάζουν ασφυκτική εικόνα, θα δούμε δραματική αύξηση των θανάτων μέσα στις επόμενες ημέρες», δήλωσε o δρ. Τζόναθαν Ρέινι.

Η αξία των εμβολιασμών υπογραμμίζεται διαρκώς από τους λοιμωξιολόγους. Τον Ιούνιο, το 99% των θανάτων αφορούσε σε ανεμβολίαστους, σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.

Την ίδια στιγμή, ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει μειωθεί σε ορισμένες πολιτείες, το τελευταίο διάστημα, στοιχείο που ευνοεί τη διασπορά της ινδικής μετάλλαξης.

Δείτε επίσης: Χαρδαλιάς για Γαλατάσαράι: Αρνήθηκαν το rapid test, τους αρνήθηκα την είσοδο

Loading