Ιταλία Covid-19: Νέα κρούσματα και θάνατοι-Το Astrazeneca μόνο σε πολίτες 60 ετών και άνω

Στην Ιταλία τα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 1.901 και 69 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους – Χθες τα περιστατικά ήταν 2.079, με 88 θανάτους – Τα διαγνωστικά τεστ είναι 217.610 στο σύνολο, το 0,9% από τα οποία προέκυψαν θετικά – Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1%.

Στις ΜΕΘ της χώρας σήμερα βρίσκονται 29 λιγότεροι ασθενείς σε σχέση με χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 277 λιγότεροι.

propoli

Το εμβόλιο Astrazeneca κατά του κορονοϊού θα χορηγείται μόνον σε πολίτες 60 ετών και άνω, σύμφωνα με τη μετάδοση της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασησ Rai.

Ο θάνατος μιας κοπέλας δεκαοκτώ ετών η οποία παρουσίαζε χρόνια χαμηλά αιμοπετάλια και εμβολιάσθηκε με Astrazeneca, ώθησε τους ειδικούς που συμβουλεύουν την ιταλική κυβέρνηση, να υιοθετήσουν μια «άκρως προσεκτική» στάση και να απευθύνουν «ισχυρή σύσταση» υπέρ της αλλαγής των μέχρι τώρα οδηγιών.

Τέλος σύμφωνα με ανακοίνωση, οι νέοι που έκαναν ήδη το πρώτο εμβόλιο με σκεύασμα της Astrazeneca, πρόκειται να λάβουν την δεύτερη δόση με σκεύασμα της Pfizer ή της Moderna.

Δείτε επίσης: Ιταλία: Ο Μαργαρίτης Σχοινάς απευθύνει χαιρετισμό στα Αρχαία Ελληνικά εκπλήσσοντας μαθητές Ακαδημίας (vid)

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading

Aliri