Ιταλία – Κορονοϊός: 1.325 νέα κρούσματα, 37 νέοι θάνατοι

1.325 νέα κρούσματα κορονοϊού και 37 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στη γειτονική Ιταλία το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας.

Τα νούμερα είναι μειωμένα σε σχέση με τα χθεσινά (1.400 κρούσματα και 52 νεκροί). Από τα 200.315 διαγνωστικά τεστ, προέκυψαν θετικά δείγματα σε ποσοστό 0,7%.

propoli

Από την αρχή της πανδημίας, η Ιταλία μετρά συνολικά 127.190 θανάτους και 4.249.755 κρούσματα, ενώ το θετικό στοιχείο είναι ότι οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ και σε νοσοκομειακούς θαλάμους βαίνουν μειούμενοι.

Η ανακοίνωση Ντράγκι

Εντωμεταξύ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε ότι οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν ψηφιακό πιστοποιητικό (είτε μέσω διαδικτύου είτε από το θεράποντα ιατρό τους).

Μέχρι τις 28 Ιουνίου, θα εκδοθούν πιστοποιητικά για όσους πολίτες εμβολιάσθηκαν μέχρι σήμερα. Θα επιτρέπουν την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών εντός της Ιταλίας αλλά και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα πλαίσια των αποφάσεων για την «πράσινη κάρτα».

Παράλληλα, στην Ιταλία, οι κάτοχοι των πιστοποιητικών αυτών θα μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα σε δημόσιες εκδηλώσεις και να επισκέπτονται συγγενείς σε οίκους ευγηρίας.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: 519 νέα κρούσματα και 16 θάνατοι – Που εντοπίζονται τα κρούσματα

Loading