Όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο Ιταλός υφυπουργός υγείας Αντρέα Κόστα, από τις 11 Φεβρουαρίου θα πάψει να είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας στους ανοικτούς χώρους των περισσότερων περιφερειών
«Πρόκειται για ένα μήνυμα ελπίδας, με παραλήπτες όλους τους Ιταλούς», πρόσθεσε ο Κόστα. Η απόφαση αυτή, αναμένεται να ισχύσει, αρχικά, στις λευκές ζώνες (δηλαδή τις περιφέρειες με τα λιγότερα κρούσματα) αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός υπογράμμισε ότι «δεν βλέπει μεγάλες διαφορές με τις κίτρινες και πορτοκαλί ζώνες, διότι η εμβολιαστική εκστρατεία πάει πολύ καλά».
Η συγκεκριμένη απόφαση εντάσσεται στην σταδιακή χαλάρωση των μέτρων προστασίας που ανακοίνωσε, την περασμένη εβδομάδα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.
Το τελευταίο 24ωρο, στην Ιταλία τα περιστατικά κορονοϊού είναι 41.247, με 326 θανάτους. Στο σύνολο των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν (393.663) θετικό προέκυψε το 10,4%, ποσοστό το οποίο επιβεβαιώνει την πτωτική τάση των τελευταίων ημερών.
Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, τέλος, βρίσκονται 1.423 ασθενείς με Covid–19 (8 λιγότεροι από χθες) και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 18.675 ασθενείς, δηλαδή 177 περισσότεροι από το προηγούμενο εικοσιτετράωρο.
Δείτε επίσης: Ιταλία: Σταδιακή άρση των περιορισμών προαναγγέλλει ο Ντράγκι
- Μειωμένα κατά 3,1% τα οδικά τροχαία ατυχήματα τον Φεβρουάριο σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
- Έκτακτο δελτίο καιρού: Οι περιοχές που θα πλήξει η επιδείνωση
- Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη ανοίγει τον δρόμο της επιτυχίας για τις Πανελλήνιες!
- Σουηδία: Σύλληψη 16χρονου για την θανατηφόρα επίθεση με τρεις νεκρούς στην Ουψάλα
- Νίκη για τη Μπόρνμουθ στην έφεση για την αποβολή του Έβανίλσον