Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας καθηγητής αιματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης μίλησε για την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών
Στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης να διευρύνει την υποχρεωτικότητα ως «πολύ σωστή», αλλά δεν συμφωνεί αυτό να γίνεται με βάση την ηλικία αντιθέτως πρόκρινε τον καθολικό εμβολιασμό.
«Το πώς θα εφαρμοστεί είναι θέμα των συνταγματολόγων» είπε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για υποχρεωτικότητα χωρίς να υπάρχουν ποινές.
Συμπλήρωσε πως κανείς δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος εκατοντάδων νεκρών καθημερινά ενώ θα χρειαστεί να ληφθούν και δύσκολες αποφάσεις.
«Χρειάζεται να καθίσουμε στο τραπέζι, να συνεννοηθούμε και να αποφασίσουμε και σκληρά μέτρα, γιατί όταν μιλάμε για συνολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό είναι ένα σκληρό μέτρο και το κάνουμε για λόγους ανάγκης», σημείωσε.
«Όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, ας μην εμβολιαστεί, αλλά δεν μπορεί να συμμετέχει στην κοινωνία. Οι κανόνες είναι απλοί. Μπορεί να πάει στο βουνό και να μείνει μόνος του. Κανένας δεν θα του εφαρμόσει με το ζόρι μια ένεση», τόνισε.
Δείτε επίσης: Βασιλακόπουλος για Όμικρον: «Είναι πιο μεταδοτική αλλά φαίνεται πως πάμε σε πιο ήπια νόσο» (vid)
- Η αύξηση της αξίας του ασημιού οδηγεί σε πωλήσεις ασημικών από Αμερικανούς
- Η αντεπίθεση του ghosting: Δέκα προτάσεις για αποτελεσματική επικοινωνία
- Εκτύπωση και χρήση όπλων: Η εξάπλωση των 3D εκτυπωμένων όπλων στο διαδίκτυο
- Χασάν Ρουχολαμίν: Ο ζωγράφος απαντά μέσω της τέχνης στις εξελίξεις στο Ιράν
- Καλοκαίρι σαρδέλας: Πώς οι σαρδέλες έγιναν το απόλυτο trend του καλοκαιριού στο TikTok