Κίνα: 75 κρούσματα του νέου κορονοϊού – η παραλλαγή Δέλτα μεγεθύνεται

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 75 κρούσματα του SARS-CoV-2, με περιπτώσεις μετάδοσης στην κοινότητα να εντοπίζονται σε 8 επαρχίες.

Το κύμα μολύνσεων αυτό αποδίδεται σε ξέσπασμα της παραλλαγής Δέλτα και μοιάζει να γίνεται ολοένα σοβαρότερο, έπειτα από μήνες με ελάχιστα ως καθόλου κρούσματα που αποδίδονταν σε μετάδοση στην κοινότητα.

propoli

Η ανατολική επαρχία Τζιανγκσού κατέγραψε 30 κρούσματα, έναντι 19 μία ημέρα νωρίτερα, ενώ το Σάββατο η εστία στη Ναντζίνγκ, την πρωτεύουσά της, έφθασε τα 184 κρούσματα συνολικά.

Αξιωματούχοι δήλωσαν την Παρασκευή πως οι πρώτοι που μολύνθηκαν στη Ναντζίνγκ ήταν εργαζόμενοι στο διεθνές αεροδρόμιο, που καθάρισαν αεροσκάφος που εκτέλεσε πτήση από τη Ρωσία μεταφέροντας επιβάτη που είχε μολυνθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα.

Στη Χενάν αναφέρθηκαν ακόμη 12 κρούσματα. Στην πόλη Τσεντσόου, που επλήγη πρόσφατα από καταστροφικές πλημμύρες, καταγράφηκαν 11 μολύνσεις και 16 ασυμπτωματικά κρούσματα – τα οποία το υπουργείο Υγείας δεν περιλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα.

Σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της Κίνας εντοπίστηκαν 22 μολυσμένοι ταξιδιώτες, από 25 την προηγουμένη.

Τα ενεργά κρούσματα στο τρέχον ξέσπασμα έχουν φθάσει τα 1.022, πάντως δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι εξαιτίας της COVID-19. Από το ξέσπασμα της πανδημίας, συνολικά η Κίνα κάνει λόγο για 93.005 μολύνσεις και 4.636 θανάτους.

Ως την 30ή Ιουλίου είχαν χορηγηθεί πάνω από 1,6 δισεκ. δόσεις εμβολίων για την COVID-19.

Προτού σημειωθεί το τρέχον ξέσπασμα, που αποδίδεται στην παραλλαγή Δέλτα, η γιγαντιαία ασιατική χώρα, η πρώτη που βρέθηκε αντιμέτωπη με την πανδημία του νέου κορονοϊού στα τέλη του 2019, είχε σχεδόν εξαλείψει την COVID-19 από την επικράτειά της από την άνοιξη του 2020 κι η ζωή είχε πρακτικά επιστρέψει στην ομαλότητα.

Οι κινεζικές αρχές εφαρμόζουν πολιτική μηδενικής ανοχής όταν εντοπίζονται κρούσματα, προχωρώντας αμέσως σε διεξοδική ιχνηλάτηση επαφών, μαζικά τεστ και επιβάλλοντας καραντίνα σε αστικά κέντρα για την αποτροπή της διασποράς του ιού.

Loading