(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κορωνοϊός: Ανησυχία για νέα μετάλλαξη – Αυτό το σύμπτωμα εμφανίζουν τα παιδιά

Μια νέα υπερμεταδοτική μετάλλαξη κορωνοϊού έχει κάνει την εμφάνισή της στην Ινδία, εκεί όπου ήδη έχει σημάνει συναγερμός.

Η αρχή έγινε από τη δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, ενώ πλέον έχει εμφανιστεί και στη Μεγάλη Βρετανία, με την ονομασία της παραλλαγής να είναι «Αρκτούρος». Τα νοσοκομεία της Ινδίας κάνουν λόγο για μαζικές εισαγωγές κρουσμάτων, με τους επιστήμονες να θεωρούν ότι η ΧΒΒ.1.16 (η επίσημη ονομασία της μετάλλαξης) θα είναι περισσότερο θανατηφόρα από άλλες που επίσης έδωσαν πολλά κρούσματα.

propoli

Η μετάλλαξη πάντως φαίνεται πως εμφανίζει ένα ιδιαίτερο σύμπτωμα σε παιδιά. Εκτός από πυρετό και βήχα, κάποια από τα παιδιά που μολύνονται από τον «Αρκτούρο» εμφανίζουν επιπεφυκίτιδα ή κόκκινα μάτια χωρίς πύον.

Σε επιστημονική μελέτη που διεξήχθη στην Ιαπωνία και προδημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο bioRxiv, φαίνεται ότι ο Αρκτούρος είναι 1,2 φορές πιο μεταδοτικός από τη μετάλλαξη Κράκεν. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ίδιους, η μετάλλαξη αναμένεται σύντομα να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Δείτε επίσης: Αυτός είναι ο λόγος που βάφουμε κόκκινα τα αυγά το Πάσχα

Loading