Με ανακοίνωση της η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας γνωστοποίησε σήμερα ότι πέτυχε τον στόχο της να εμβολιάσει το 70% των 52 εκατομμυρίων κατοίκων της, ανοίγοντας τον δρόμο για μια σχεδιαζόμενη επιστροφή στην κανονικότητα τον επόμενο μήνα.
Ο στόχος, που ορίστηκε έναν μήνα προτού η χώρα ξεκινήσει την εμβολιαστική της εκστρατεία στα τέλη Φεβρουαρίου, επετεύχθη στις 2 το μεσημέρι τοπική ώρα, με 36 εκατομμύρια Νοτιοκορεάτες να έχουν εμβολιαστεί, ανέφερε η Αρχή Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA).
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη ΔΕΘ — Δείτε το videoΟ στόχος αυτός είχε γίνει παλαιότερα δεκτός με προβληματισμό, καθώς η κυβέρνηση έπρεπε να διαχειριστεί την έλλειψη παγκοσμίως σε εμβόλια Covid-19 και τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις. Όμως, παρά τη δύσκολη αρχή, η Νότια Κορέα σύντομα επιτάχυνε τους εμβολιαστικούς ρυθμούς της, χάρη μεταξύ άλλων στις προμήθειες που πέτυχε και τη σχετικά υψηλή αποδοχή των πολιτών.
Ο υπουργός Υγείας Κουόν Ντεόκ-σεόλ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως η κυβέρνηση θα ξεκινήσει μια σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα από την 1η Νοεμβρίου.
Σε ανακοίνωση της η KDCA τόνιζε: «Είναι αδύνατο να μπει ένα τέλος στην πανδημία επιτυγχάνοντας τη συλλογική ανοσία λόγω της διασποράς της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα».
«Όμως, το να πετύχουμε τον εμβολιαστικό στόχο σημαίνει πολλά στο να μειώσουμε τα σοβαρά κρούσματα και τους θανάτους και αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για μια μετάβαση σε μια σταδιακή επιστροφή στην καθημερινότητά μας» συμπληρώνει.
Δείτε επίσης: Κορονοϊός: 16.326 τα νέα κρούσματα στην Ινδία
- Ξεκίνημα με νίκη για την ΑΕΚ: 2-0 τον Νέστο Χρυσούπολης στη Χρυσούπολη
- Στο φινάλε της πορείας η Ελλάδα, 3-0 από τη Σερβία στα προημιτελικά
- Έπεσε στα 0,115 το σταθερό τιμολόγιο της ΔΕΗ, λέει ο Κυρ. Μητσοτάκης
- FIBA: Το 4ο «παράθυρο» σπάει ρεκόρ προσέλευσης στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου
- Γάζα: Το Ισραήλ μιλά για μετεγκατάσταση Παλαιστινίων με έγκριση των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
