Κορονοϊός: Η ΕΕ επιθυμεί την εξασφάλιση του Remdesivir

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας του φαρμάκου Remdesivir για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μετά τις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ διαπραγματεύσεις με τον φαρμακευτική εταιρεία «Gilead Sciences», ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, ο οποίος επιβεβαίωσε ταυτόχρονα ότι «το φάρμακο Remdesivir αναμένεται να εγκριθεί έως το τέλος αυτής της εβδομάδας για την ευρωπαϊκή αγορά».

propoli

Το φάρμακο

Το Remdesivir θεωρείται ένα από τα λίγα αποτελεσματικά φάρμακα για σοβαρές περιπτώσεις πνευμονικής νόσου που προκαλείται από την Covid-19. Σύμφωνα με μελέτες η χορήγησή του μπορεί να μειώσει τη διάρκεια παραμονής στο νοσοκομείο. 

Ωστόσο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει μια συμφωνία με την εταιρεία “Gilead Sciences”, σύμφωνα με  την οποία είχε αγοράσει σχεδόν ολόκληρη την ποσότητα παραγωγής του φαρμάκου για τους επόμενους μήνες. Παρόλα αυτά, η Γερμανία για παράδειγμα έχει δημιουργήσει ήδη αποθέματα του φαρμάκου.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε μεν ότι γίνεται διαπραγμάτευση με την ως άνω εταιρεία για κράτηση / δέσμευση ενός ικανοποιητικού αριθμού δόσεων θεραπείας, αλλά (οι διαπραγματεύσεις) βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και δεν θέλησε να πει τίποτα για την ποσότητα και το κόστος.

Δείτε ακόμη:

Τραμπ: «Σύντομα θα έχουμε εμβόλιο για τον ιό»

Loading