Μειώνονται τα κρούσματα εποχικής γρίπης

Τάσεις αποκλιμάκωσης εμφανίζει η εποχική γρίπη, αν και οι χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών ευνοούν τη μετάδοση των αναπνευστικών λοιμώξεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες ο ΕΟΔΥ, τα κρούσματα έχουν μειωθεί, με την εικόνα στα επείγοντα των νοσοκομείων να είναι ασφαλώς καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες.

propoli

Παρόλα αυτά, οι ειδικοί τονίζουν ότι η προσοχή πρέπει να συνεχίσει να είναι αυξημένη μεταξύ των πολιτών, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών ευνοούν τη μετάδοση λοιμώξεων.

Τη συγκεκριμένη εβδομάδα, ο αριθμός κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής ανά 1.000 επισκέψεις παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Μείωση καταγράφηκε στις ηλικιακές ομάδες 15-64 και ≥65 ετών, ενώ στις ηλικιακές ομάδες 0-4 και 5 -14 δεν καταγράφηκε σημαντική μεταβολή. Συνολικά από την αρχή επιτήρησης της περιόδου γρίπης έχουν νοσηλευτεί 57 άτομα σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 19 θάνατοι.

Το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν στα δύο κέντρα αναφοράς γρίπης 261 δείγματα θετικά για ιούς, εκ των οποίων 256 (98%) ήταν στελέχη τύπου Α και 5 (2%) ήταν στελέχη τύπου Β.

Δείτε επίσης: Καλίν σε Μητσοτάκη: «Κύριε πρωθυπουργέ, σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας»

Loading