Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε επίσης ότι πρέπει να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός των 16χρονων και 17χρονων, καλώντας τους να κανονίσουν το ραντεβού τους το συντομότερο δυνατό.
Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε πως εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας θα λάβουν την τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.
Συγκεκριμένα δήλωσε πως «οι προτεραιότητες τώρα είναι η γηραιότερη γενιά καθώς έρχεται το φθινόπωρο και ο χειμώνας και πάντα λέγαμε ότι θα υπάρξει ένα πρόγραμμα ενισχυτικών δόσεων το Σεπτέμβριο, εντός του μήνα και θα προχωρήσουμε με αυτό».
Η αρμόδια Ενιαία Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης επρόκειτο να ανακοινώσει στο επόμενο διάστημα της τελικές λεπτομέρειες σχετικά με την τρίτη δόση.
Οι λεπτομέρειες αφορούν τις ηλικιακές ομάδες που θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα, μαζί με τους κλινικά ευάλωτους και πιθανώς τους πιο εκτεθειμένους στον ιό. Αφορούν επίσης το ποια εμβόλια θα χρησιμοποιηθούν και αν κάποιος που έχει εμβολιαστεί με το σκεύασμα της AstraZeneca μπορεί να κάνει το εμβόλιο της Pfizer ως τρίτη δόση.
Δείτε επίσης: Κ. Τασούλας: «Ανεμβολίαστοι παραμένουν 5-6 βουλευτές»
- UEFA: Αναμενόμενα έσοδα 4,4 δισ. ευρώ από τις διοργανώσεις συλλόγων για τη σεζόν 2025/26
- Ολυμπιακός: Νέα προσθήκη με την Ελισάβετ Ηλιοπούλου
- Κώστας Σκρέκας: Η ανάγκη για αυτοσυγκράτηση και διπλωματία στη Μέση Ανατολή
- Έγκριση από την ΕΕΑ για την αγορά μετοχών του Ατρόμητου από τον Χαγιά Χασίν
- Λαμία: Σοκαριστική ανθρωποκτονία 59χρονου επιχειρηματία με φονικό μαχαίρι
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr