Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη δήλωσε σήμερα πως αν και τα εμβόλια είναι τεράστιο όπλο δεν αρκούν από μόνα τους ώστε να ξεπεράσουμε οριστικά την πανδημία
Συγκεκριμένα ο Χανς Κλούγκε ζήτησε «να αναμένουμε πλέον μια προσαρμογή στις στρατηγικές εμβολιασμού», κυρίως σε ό,τι αφορά τις επιπλέον δόσεις. Νωρίτερα μέσα στον χρόνο είχε δηλώσει πως «η πανδημία θα τελειώσει όταν έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού»
Οι δηλώσεις είχαν γίνει τον Μάιο, όπου παρά το γεγονός ότι η παραλλαγή Δέλτα είχε εμφανιστεί πρώτη φορά στην Ινδία είχε ήδη αρχίσει να εξαπλώνεται, «δεν υπήρχαν τόσα παραλλαγμένα, πιο μεταδοτικά στελέχη», εξήγησε ο Κλούγκε.
«Οπότε πιστεύω ότι αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι βασικός στόχος του εμβολιασμού είναι πρώτα απ’ όλα να εμποδίσει τις σοβαρές μορφές της νόσου και τον θάνατο», υπογράμμισε ο Κλούγκε.
«Για να αποφεύγεται η πίεση στα συστήματα υγείας μας, τα οποία έχουν απόλυτη ανάγκη να αντιμετωπίζουν και άλλες ασθένειες εκτός της covid» είπε πως είναι απαραίτητο ένα μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο.
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: “Η παραλλαγή Μι είναι ενδεχομένως ανησυχητική”
- Με τον χειμώνα προ των πυλών, η Γάζα παλεύει με την πείνα και την έλλειψη βοήθειας
- Γαλλία: Προβληματική έρευνα για τον αλγόριθμο του TikTok που ενδέχεται να οδηγεί ανηλίκους σε αυτοκτονία
- ΗΠΑ: Ιστορική συνάντηση για τον Ζόραν Μαμντάνι, όλα τα βλέμματα στραμμένα στη Νέα Υόρκη
- Κραυγή βοήθειας: Η Μαρία Μενούνος συγκλονίζει για την μητέρα της – Νόμιζα πως με εκδικείται
- Ιζαμπέλ Ιπέρ: Βραβεύθηκε για την προσφορά της στον κινηματογράφο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
