Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μίλησε για την υγειονομική κατάσταση στη χώρα, την μετάλλαξη όμικρον και τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς
Η Ματίνα Παγώνη βρέθηκε στον ΣΚΑΙ όπου μίλησε αρχικά για την σοβαρότητα της νόσησης με την μετάλλαξη Όμικρον και σημείωσε πως από τις νέες εισαγωγές οι πιο πολλές αφορούσαν την μετάλλαξη Όμικρον και οι περισσότεροι ασθενείς ήταν ανεμβολίαστοι ή με μια δόση εμβολίου. Επομένως, αν κάποιος δεν έχει κάνει το εμβόλιο, νοσεί βαριά και με την μετάλλαξη Όμικρον.
Σχετικά με το σημερινό άνοιγμα των σχολείων: «σωστά ανοίγουν τα σχολεία και είναι πιο αυστηροί οι κανόνες», ενώ τα περισσότερα τεστ θα δείξουν και περισσότερα κρούσματα.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο απόλυσης των ανεμβολίαστων υγειονομικών, είπε ότι είναι πολύ λίγοι καθώς «οι περισσότεροι δεν είναι αντιεμβολιαστές, φοβούνται γιατί έχουν κάποια νοσήματα».
«Δεν συμφωνώ με την απόλυση όλων των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Τους παρακαλάω να πάνε να εμβολιαστούν και να γυρίσουν στις δουλειές τους. Ας μην εντείνουμε καταστάσεις»
Για τους ανεμβολίαστους άνω των 60: «Αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν στις ΜΕΘ. Ειδικά αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα διασωληνώνονται. Δεν θέλω να πεθαίνει κόσμος κάθε μέρα».
Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Το σχέδιο απόλυσης των ανεμβολίαστων υγειονομικών – Τι εξετάζει το υπουργείο
- Ιούλιος 2025: ο τρίτος θερμότερος μήνας στην ιστορία
- Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ: Ο στρατός θα εκτελέσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης Νετανιάχου για τη Γάζα
- Ντόναλντ Τραμπ: Επιβολή δασμών 100% σε μικροκύκλωμα και ημιαγωγούς
- Αυξάνεται το εμπορικό έλλειμμα με την Τουρκία: Στοιχεία για το 2024
- Μάικλ Ντάγκλας και ο γιος του Κάμερον πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία Looking Through Water