Παγώνη: «Δεν υπάρχει ακόμη εισήγηση της επιτροπής για τις Απόκριες»

H πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μίλησε για την πορεία της πανδημίας και τις αποφάσεις της επιτροπής για τις Απόκριες.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τι Λες Τώρα!» είπε σχετικά με τις Απόκριες: «Δεν υπάρχει ακόμη εισήγηση της επιτροπής για τις Απόκριες. Θα αποφασίσει αυτές τις μέρες και αποφασίζει βάσει των σκληρών δεικτών που είναι οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Όσον αφορά τα κρούσματα, ο αριθμός τους έχει μειωθεί αλλά χρειάζεται να μειωθεί πολύ περισσότερο και αυτό θα γίνει τους επόμενους μήνες».

propoli

Παράλληλα τόνισε πως πως είναι λογικό οι πολίτες να θέλουν να ξεσκάσουν: «Ο κόσμος έχει πιεστεί, θέλει να γιορτάσει είναι λογικό μετά από 2 χρόνια κι επιπλέον υπάρχει και το οικονομικό κομμάτι. Πρώτα από όλα όμως προέχει η υγεία. Δε θα είναι όπως πέρσι και πρόπερσι που ήταν όλοι κλεισμένοι στα σπίτια τους. Λογικό είναι να μαζευτεί ο κόσμος στα σπίτια για να διασκεδάσει» και κατέληξε λέγοντας: «περνάμε δύσκολες μέρες ακόμα. Ό,τι γινεί θα αξιολογείται βάσει των δεικτών και των αποτελεσμάτων που θα έχουμε αυτές τις μέρες από τις επιδημιολογικές μελέτες».

Δείτε επίσης: Λουκίδης: Μέσα Μαρτίου η αποκλιμάκωση της πανδημίας – Αισιοδοξία για το Πάσχα

Loading