Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της πανδημίας
Όπως είπε ο ίδιος στο MEGA: «Τις τελευταίες 5 μέρες έχουμε αριθμούς που δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε μια αποκλιμάκωση»
«Είναι πολύ σημαντική η πτώση της αυξητικής πορείας και αύριο θα είμαστε επισήμως σε ύφεση αν κινηθούμε σε παρόμοια επίπεδα. Αυτό είναι εξαιρετικά θετικό».
Σύμφωνα με τον καθηγητή, αυτή η αποκλιμάκωση οφείλεται αφενός στα μέτρα που έχουν ληφθεί και αφετέρου στην αύξηση των εμβολιασμών.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως η «Όμικρον» μολύνει περισσότερους από όσους αρχικά προέβλεπαν τα αντίστοιχα μοντέλα. «Θεωρώ ότι αν συνεχιστεί και αύριο θα μας οδηγήσει σε μια πιο γρήγορη αποκλιμάκωση από τις 20 του μήνα που προβλέπαμε αρχικά».
Δείτε επίσης: Θεμιστοκλέους για 4η δόση: «Είναι πρώιμο να πούμε αν χρειαστεί για τον γενικό πληθυσμό»
- Μείωση τηλεθέασης Eurovision: 35 εκατομμύρια λιγότεροι θεατές λόγω μποϊκοτάζ
- Θρίαμβος της Τουρκίας στο Metlen Grand Prix στη Θεσσαλονίκη
- Ισοπαλία 1-1 για τον Καναδά με την Ιρλανδία στην προετοιμασία για το Μουντιάλ
- Σοκ με τον τραυματισμό του Ενσίσο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο
- Ανατροπή από τη FIFA: Επιτρέπονται τα μπουκαλάκια νερού στα στάδια
![]()

