Πορτογαλία – Covid-19: Οι υγειονομικές αρχές συνιστούν τον εμβολιασμό όλων των εφήβων άνω των 12 ετών

Οι υγειονομικές αρχές της Πορτογαλίας συνέστησαν σήμερα τον «γενικό» εμβολιασμό κατά της covid-19 όλων των παιδιών και των εφήβων άνω των 12 ετών

«Η Γενική Διεύθυνση Υγείας συνιστά τον εμβολιασμό όλων των εφήβων 12 με 15ετών», ανέφερε η υπεύθυνη τηςυπηρεσίας Γκράσα Φρέιτας, επισημαίνοντας ότι η εμβολιαστική εκστρατεία θα πρέπει να ξεκινήσει από τους εφήβους άνω των 16ετών και όσα παιδιά 12 με 15ετών πάσχουν από υποκείμενανοσήματα.

propoli

Τρείς εβδομάδες νωρίτερα ο Πορτογάλος πρωθυπουργός ΑντόνιοΚόστα είχε δηλώσει ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να εμβολιάσει κατά της covid-19 τους εφήβους 12 με 17 ετών προκειμένου η επόμενη σχολική χρονιά να κυλήσει «χωρίς να υπάρχει κίνδυνος διακοπής», όμως είχε προσθέσει ότι αναμένει «την τελική απόφαση» των υγειονομικών αρχών.

Η Πορτογαλία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι πέτυχε τον στόχο της να έχει χορηγήσει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της covid-19 στο 70% του πληθυσμού της, που ανέρχεται περίπου σε 10 εκατομμύρια.

Μεταξύ των ατόμων άνω των 16 ετών το 82% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και το 75% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το πορτογαλικό υπουργείο Υγείας.

Loading