Σοκαριστική είναι η μαρτυρία του πρώην δημάρχου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Σωτήρη Μεθενίτη, ο οποίος περιγράφει τις απαράδεκτες συνθήκες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) του Άδωνι Γεωργιάδη. Ο κ. Μεθενίτης, ο οποίος υπεβλήθη σε διπλή χειρουργική επέμβαση στο Σισμανόγλειο, αναφέρει ότι οι υποδομές είναι τριτοκοσμικές, με θαλάμους χωρίς πόρτες και έλλειψη βασικών ιατρικών αναλώσιμων.
Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, ο πρώην δήμαρχος διαπίστωσε ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες κάτω από συνθήκες υποστελέχωσης. «Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν το καθήκον τους σε δυσμενείς συνθήκες λειτουργίας», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής του δεν άλλαξαν ποτέ τα σεντόνια, κάτι που οφείλεται στην έλλειψη υλικών και όχι στη διάθεση του προσωπικού.
Απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας, ο κ. Μεθενίτης τόνισε ότι οι συνθήκες που περιγράφει είναι πραγματικότητα για τους απλούς πολίτες, υποστηρίζοντας ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν έχουν βιώσει ποτέ αυτές τις καταστάσεις. «Όταν νοσηλεύεστε εσείς ή οι δικοί σας, πηγαίνετε σε σουίτες μονόκλινες», ανέφερε, υπογραμμίζοντας την ανισότητα στην πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.
Επιπλέον, ο πρώην δήμαρχος κάλεσε την κυβέρνηση να επενδύσει περισσότερα χρήματα στην υγειονομική περίθαλψη, επισημαίνοντας ότι άλλα κράτη, όπως η Πορτογαλία, έχουν λάβει περισσότερη χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των υποδομών τους. Τέλος, ζήτησε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αναγνωρίσει την προσφορά των γιατρών και νοσηλευτών, διπλασιάζοντας τις αμοιβές τους και βελτιώνοντας τις συνθήκες νοσηλείας για όλους.
Βίντεο:
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()

